L’OBSA treballa sobre la influència del canvi climàtic en el turisme de neu

Des del 2009, l’Observatori de la Sostenibilitat d’Andorra (OBSA) va identificar el canvi climàtic i la seva influència en el turisme de neu com a una de les seves línies estratègiques. En aquests últims anys, la tasca realitzada per l’OBSA en aquest àmbit ha esdevingut cada cop més rellevant a nivell nacional, a nivell regional a través del lideratge de projectes de la Comunitat de Treball dels Pirineus i ara a nivell internacional.

En aquesta marc, durant la setmana del 4 de novembre investigadors de l’OBSA van participar en reunions de treball al Canadà per iniciar un projecte de recerca de dos anys subvencionat pel Social Sciences and Humanities Research Council del Govern del Canadà.

Aquest projecte té com a objectiu la modelització dels canvis en la cobertura de neu d’algunes estacions d’esquí de Canadà i la possible adaptació del comportament dels esquiadors en funció del canvi climàtic. Aquest projecte comptarà amb la participació d’entitats de recerca de reconegut prestigi com l’Interdisciplinary Center on Climate Change IC3 de la Universitat de Waterloo de Canadà, el MCI Management Center Innsbruck d’Àustria i el Laboratori de Mesura i de la Modelització de la Sostenibilitat (SUMMLab) de la Universitat Politècnica de Catalunya. Els resultats obtinguts serviran no tan sols per entendre les dinàmiques del turisme de neu al Canadà sinó que les metodologies desenvolupades també seran útils per caracteritzar el seu comportament a Andorra.

TOTES LES NOTÍCIES