L’obra “Per un sí o per un no” i els concerts d’Anna Roig i d’Arnau Obiols, propostes culturals a la Seu

La instal·lació poètica de Tanya Soldevila ‘Dos en uno’ que s’inaugura avui divendres, 15 de gener, a les vuit del vespre, a la sala ‘la Cuina’ de la Seu d’Urgell, dóna el tret de sortida a la programació cultural de gener a juny de la capital alturgellenca que elabora l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament urgellenc, juntament amb agents, entitats i col·lectius culturals de la ciutat. L’exposició ‘Dos en uno’ es podrà visitar fins al 14 de febrer, els dies laborables, de cinc de la tarda a nou del vespre. L’entrada és lliure.

Aquesta instal·lació poètica és la primera proposta cultural que aplega l’Agenda Cultural per aquest primer trimestre de 2016, i que aquest matí han presentat en roda de premsa la regidora de Cultura de l’Ajuntament de la Seu, Mireia Font, el director de l’Àrea de Cultura, Albert Galindo, i el responsable de programació, Andreu Campillo.

“Aquesta agenda d’activitats culturals inclou una quarantena de propostes que passen pel teatre, la música, els espectacles per a tota la família, així com exposicions i altres expressions culturals i artístiques protagonitzades tant per artistes de renom nacional com artistes locals amb força projecció”, ha remarcat Mireia Font en la presentació d’aquesta programació cultural de la Seu d’Urgell.

Teatre i música de primer nivell

D’entre aquest curull programa cultural hi destaquen l’obra teatral ‘Per un si o per un no’, que tindrà lloc el dijous 7 d’abril, a les deu de la nit, a la sala Sant Domènec, i que està protagonitzada per un duel de dos actors catalans de gran trajectòria com són Miquel Barceló i Lluís Soler, sota la direcció de Ramon Simó.

Una altra oferta atractiva d’aquesta agenda cultural passa per la música amb el concert que oferiran el grup Anna Roig i l’ombre de ton chien, amb la presentació del seu darrer treball ‘Un pas i neu i un pas’, el divendres 22 d’abril, a les deu de la nit, també a la sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell. D’aquest darrer treball d’aquest grup musical: “Rendits als nou espectacle d’Anna Roig. La cantant sedueix incorporant delicats elements escènics a la cançó”.

Concerts de jazz: Anthus i Arnau Obiols

La programació cultural de la Seu d’Urgell també aposta per la música de jazz amb dos concerts ben diferents: el que protagonitzarà el cantant Anthus sota el títol ‘Profundament jazz’ i el que ens oferirà l’Arnau Obiols Quintet amb el seu darrer treball ‘Libèrrim’.

El concert d’Anthus serà el divendres 26 de febrer, que ens portarà a fer un viatge pels clàssics del jazz dels Estats Units amb gotes de jazz mediterrani de creació pròpia.

El divendres 18 de març, serà el torn del compositor de la Seu d’Urgell Arnau Obiols que ens presentarà el segon treball discogràfic que porta per títol ‘Libèrrim’. L’Arnau Obiols, a la bateria, estarà acompanyat pel Pol Padrós a la trompeta; el Marcel·lí Bayer al clarinet; la Míriam Fèlix al violoncel, i l’Amaiur González a la tuba.

Ambdós concerts tindran lloc a la sala Sant Domènec, a les deu de la nit. El preu de les entrades és de 6 euros anticipada, i de 8 a taquilla.

El preu de l’entrada de tots quatre espectacles ‘ambdós espectacles és de 10 euros anticipada, i 12 a taquilla.

Més música

El dissabte 16 d’abril hi ha preparada “una sorpresa molt agradable” amb l’espectacle Nu que interpretaran Aura Gurrera (soprano); Joan Aixàs (actor i cantant); i Aniol Gurrera (música i composició). L’espectacle es basa en poemes musicats del llibre de poemes Nu de l’alturgellenca Elisabet Segura Fàbrega.

D’altra banda, també hi podem trobar a l’agenda els nou concerts que ens oferirà al llarg d’aquests sis mesos l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell.

Cicle d’arts escèniques ‘A prop’ i teatre familiar

L’Agenda Cultural per aquest primer trimestre de l’any també dedica diversos espectacle adreçats a tota la família amb la inclusió del cicle d’arts escèniques ‘A prop’ que s’enceta demà dissabte, 16 de gener, amb l’espectacle de màgia ‘Moviments màgics’ a càrrec de La Cremallera Teatre. Serà al teatre cine Guiu, a les sis de la tarda.

Aquest cicle també inclou els espectacle de titelles ‘L’aneguet lleig’ a càrrec de la companyia El Sidral (dissabte 30 de gener); l’espectacle de circ l”Essència del circ’ amb Improvisto’s Krusty Show (dissabte 19 de març); i l’espectacle de pallassos i circ ‘El circ Filigranes’ amb Improvisto’s&Filigranes (dissabte 2 d’abril).

El preu de l’entrada de cadascun d’aquests quatre espectacles és de 3,5 euros per als infants, i de 5 euros per als adults.

Un altre espectacle per a tots els públics és el que oferira la companyia Teatre Mòbil amb ‘Tot plegat’, el dissabte, 27 de febrer, a les sis de la tarda al teatre cine Guiu de la Seu d’Urgell. El preu de l’entrada és de 5 euros.

La butaca i Mrs. Brownie, teatre per adults

Dues propostes teatrals més dirigides per al públic adult són ‘La butaca’ a càrrec T-Atraco Teatre, per dijous 18 de febrer; i Mrs. Brownie, de Teatre NU, per dijous 3 de març.

Ambdues obres tindran lloc a les deu de la nit, al cine teatre Guiu de la Seu d’Urgell. El preu de les entrades d’ambdós espectacles és de 6 euros anticipada, i de 8 a taquilla.

Entrades: abonaments i descomptes

Per cinquena temporada consecutiva, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell segueix apostant per facilitar la compra d’entrades de manera més assequible per a totes les butxaques amb l’objectiu que tothom que ho desitgi pugui gaudir de tots els espectacles de pagament que s’ofereixen.

En aquest sentit, cal destacar l’oferta de 20 entrades 2×1 que permet comprar dues entrades al preu d’una sola durant 30 minuts, de les 21 a les 21.30 hores a la taquilla el mateix dia de l’espectacle o concert.