El Consell de Ministres ha aprovat l’ampliació del contracte de l’obra de construcció dels vials d’urbanització del Prat del Rull, zona on s’ubicarà la futura Seu de la Justícia i l’estació d’autobusos, a l’empresa COPSA per un import de 377.001,90 euros. En aquest sentit, el ministre portaveu, Jordi Cinca, ha detallat que amb aquesta ampliació es podrà executar l’obra civil necessària per fer la futura estació d’autobuos. D’aquesta manera, Cinca ha comentat que el termini de finalització de l’obra civil està previst per al pròxim mes de maig i a partir d’aquest moment es podran dur a terme les obres de l’estació d’autobusos (oficines, marquesina, etc), que finalitzaran abans de final d’any, a càrrec de l’empresa que resulti adjudicatària del concurs pertinent. Així mateix, també s’ha autoritzat l’adjudicació de la redacció i direcció dels projectes de les obres de referència a l’agrupació Jordi Ramèntol – Jordi Beal enginyers per un import de 42.824,53 euros.

La construcció del nou vial paral·lel al riu és l’emplaçament on està previst ubicar l’estació d’autobusos, un avantprojecte que estan desenvolupant els departaments d’Ordenament Territorial i el de Transports de forma consensuada amb l’Associació de Transportistes de Viatgers d’Andorra (ATVA). Aquest avantprojecte està molt ben rebut per l’ATVA, per la seva situació, a tocar d’un vial nacional i dues rotondes, i prop del nucli antic d’Andorra la Vella i aparcaments públics als voltants.

L’ampliació del contracte preveu, entre altres coses, la construcció de les vies per adaptar-se a andanes, també es preveu que el pont situat a la rotonda pugui adaptar-se perquè s’hi puguin instal·lar les oficines de serveis de l’estació. En relació a totes les modificacions necessàries, Cinca ha comentat que quan es van dissenyar els vials d’aquesta zona no estava previst el projecte de l’estació d’autobusos i, per tant, s’ha d’adaptar per garantir la instal·lació. L’objectiu marcat a curt termini és que durant el mes de maig entri en servei la trama viària que engloba la parcel·la de la Seu de la Justícia i l’edifici del Prat del Rull, descongestionant així el cul-de-sac que hi ha hagut fins ara sota d’aquest edifici administratiu.

Text. ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada