L’obesitat infantil provoca que hi hagi nens amb malalties d’adults

Obesitat infantil
Obesitat infantil (medicinadigital.com)

L’obesitat dispara el risc de sofrir malalties cardiovasculars, problemes locomotors i diabetis tipus 2. També provoca dificultats respiratòries, un major risc de fractures i hipertensió, resistència a la insulina i marcadors primerencs de malalties cardiovasculars. Avui, el 40% dels petits d’entre sis i nou anys té sobrepès, la seva prevalença augmenta amb l’edat i afecta sobretot a les llars amb menys recursos. La “malaltia de malalties”, com és coneguda, afavoreix que aquests nens pateixin malalties d’adults.

Tal és la magnitud de l’assumpte que la Societat Espanyola de Cardiologia (SEC) urgia a les institucions a prendre mesures i proposava una sèrie de mesures d’actuació dirigides als menors per a millorar la salut futura de la població.

Els experts recomanem incloure una hora diària més d’activitat física a la setmana en Educació Infantil i Primària, ja que no sols contribueix al desenvolupament físic i mental del nen, sinó que també fomenta la sociabilizació dels petits. A més, recomana millorar la gestió i la qualitat de l’oferta alimentària en l’organització dels menús escolars, i evitar les màquines dispensadores d’aliments.

Finalment, proposa la creació d’un segell de qualitat per als centres escolars que compleixin certes característiques relacionades amb la promoció de l’activitat física, l’educació nutricional i la qualitat de l’alimentació servida en el centre.

 

Per Consumer/eroski.com / AMIC – Tot Sant Cugat  

TOTES LES NOTÍCIES