cambraUna delegació d’empresaris i professionals de la regió del Midi-Pyrénées han arribat al Principat aquest dilluns per tal d’efectuar la cinquena missió comercial francesa, després que el passat 12 de setembre, el president de la Cambra de Comerç es desplacés a Tolosa per presentar-los l’obertura econòmica del Principat. El president de l’Agència pel Desenvolupament Econòmic i Cultural Nord-Sud (ADEC-NS), Gilbert Salinas, ha reconegut que ‘des que van començar aquests intercanvis la meva visió d’Andorra ha canviat substancialment, gràcies a l’obertura econòmica que ha aplicat el Principat’.

Salinas ha explicat que l’obertura econòmica els ha fet ‘canviar l’òptica amb què veuen Andorra’, sobretot en tres aspectes: en el fet que ‘ja no es necessita la figura del prestanoms per poder establir-se al país’; que abans consideraven el Principat com ‘un paradís fiscal’; i que ‘es tracta d’una obertura amb tots els ets i uts’. El president de la Cambra de Comerç, Marc Pantebre, ha afegit que, per tant, ‘l’obertura econòmica ha estat un element fonamental per potenciar els negocis amb aquesta regió francesa’.

Pantebre ha indicat que la delegació d’empresaris que s’han desplaçat al Principat, més de 30 persones, estan ‘especialment interessats en el clúster de salut’, i és per això que els han posat en contacte amb ’empreses amb les quals poden arribar a acords de negoci’, però també amb ‘responsables institucionals de certs departaments per tal que els expliquin com funcionen les coses aquí’. El president d’ADEC-NS, Gilbert Salinas, ha recordat que ‘Tolosa té el segon centre sanitari més important de França després de París’, i s’ha mostrat interessat en ‘potenciar intercanvis professionals amb especialistes d’Andorra’.

Salinas també ha volgut remarcar l’interès dels empresaris del Midi-Pyrénées pel ‘sector del gas’. Pantebre ha explicat que precisament aquest dilluns al matí el director general de FEDA s’ha reunit amb alguns empresaris molt interessats en aquest sector i els ha presentat ‘una forma de transportar el gas liquat, un transport molt diferent al que es feia fins ara, que era en ampolles’.

Gilbert Salinas, ha explicat que ‘els proveïdors francesos no tenen la mateixa adaptabilitat que els proveïdors d’Espanya’, i que sovint decideixen no servir alguns productes quan la demanda és molt baixa ‘perquè no els surt a compte pels costos que suposa’. Per tal de solucionar aquesta situació, Salinas s’ha preguntat si la solució seria ‘crear un dipòsit duaner per tal d’afavorir aquest tipus de repartiment de proveïdors’.

La missió comercial, que ha començat aquest dilluns al matí, s’allargarà fins dimarts al migdia, i s’han previst una setantena d’entrevistes entre professionals vinguts de França i andorrans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada