L’obertura de l’accés a França dependrà de l’evolució del risc d’allaus

El ministre portaveu del Govern, Jordi Cinca, ha explicat aquest dimecres que, mentre que ja s’ha reobert el port d’Envalira, el restabliment de la circulació en l’accés a França encara no té data, segons han informat les autoritats franceses, i dependrà de com evolucioni el risc d’allaus que hi ha al voltant de la carretera RN22, que roman tancada des del quilòmetre 18. Cinca ha insistit a demanar que no es faci esquí fora pista, així com en la necessitat que es compleixi l’obligació de circular amb equipaments en cas de nevada, ja que més enllà d’una qüestió de seguretat, considera que és una ‘obligació cívica’.

Jordi Cinca ha insistit en la necessitat d’equipar els vehicles en cas de nevada, no només perquè ho preveu el Codi de circulació sinó per una qüestió de civisme, per evitar col·lapses com el viscut aquest dimarts. Així, ha recordat que s’han donat instruccions a la Policia perquè siguin estrictes en el compliment d’aquesta obligació, tot i que de moment el Govern descarta endurir les sancions per aquest concepte.

Pel que fa a l’esquí escolar, Cinca ha recordat que s’ha suspès per aquest dijous, però que res fa pensar que no es pugui dur a terme l’activitat de cara divendres, tot i que la decisió es prendrà dijous. D’altra banda, ja no són necessaris els equipaments especials per circular per la CG3 i la CG4, i només fan falta per passar el port d’Envalira.

TOTES LES NOTÍCIES