carroi-1El comú d’Andorra la Vella ha ratificat per unanimitat el conveni signat amb el de la Massana i el Govern per impulsar la construcció del telefèric al pic de Carroi. Tots els grups han destacat la conveniència del projecte, però han assenyalat que s’hauran de definir molt bé aspectes com ara els serveis o el punt de sortida. Confien que es trobin inversors interessats.

No hi ha hagut dubtes en el suport del comú d’Andorra la Vella al projecte del telefèric del pic de Carroi. La corporació en ple ha aprovat el conveni institucional signat divendres i la contractació d’una empresa d’enginyeria que assessori a fer el plec de bases de la licitació de la infraestructura.

Des de l´oposició s’ha destacat el revulsiu que pot suposar el projecte per a la parròquia i el país. Tot i això s’assegura que hi ha qüestions que s´hauran de vigilar. Josep Vila, conseller del grup mixt, creu que s’ha de fer un seguiment de com s’acabarà definint per saber en què consistirà finalment el projecte. “Està molt bé poder anar a esquiar a la segona fase que ens enllaçarà amb la Massana, però hem de saber què més”, ha dit. La consellera del PS, Dolors Carmona,  considera que “si el giny es fa en un lloc que no és cèntric,  podria condicionar l’ús i el benefici que podria treure la parròquia”. El conseller de DA, Carles Torralba, espera “que hi hagi empreses privades que hi posin fil a l’agulla i que sigui una realitat el més aviat possible”.

La majoria ha afirmat que el plec de bases serà vigilant amb qüestions com ara el medi ambient, el sobrevol o els serveis que s´ofereix. Tot i així, considera que s´ha de deixar treballar la iniciativa privada. Segons el cònsol menor, Jordi Minguillón, el comú contempla un restaurant i una àrea d’activitats, entre d’altres serveis, però s’ha de ser “una mica obert perquè si es vol donar una concessió a una empresa privada i a inversors privats, han de veure què es pot fer i què els hi surt econòmicament rendible dins el compliment d’unes normes estrictes”.

Minguillón ha dit que és difícil quantificar la inversió ja que dependrà del projecte final. Pel que fa a la contractació de l´enginyeria costarà 30.000 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada