consellEl Consell General ha aprovat en la sessió d’aquest dijous el projecte de llei de modificació del Codi de Circulació amb el suport dels grups parlamentaris demòcrata i mixt i amb el vot contrari dels tres consellers socialdemòcrates. Amb aquesta modificació serà obligatori portar equipaments especials al vehicle entre l’1 de novembre i el 15 de maig, i se sancionarà a tots els conductors que no els utilitzin els dies en que la calçada tingui neu o gel.

Tot i la obligatorietat de dur els equipaments especials al vehicle entre aquest període, finalment no se sancionarà als conductors que no en tinguin els dies assolellats en que no facin falta. Així ho ha aprovat el Consell General, després que la Comissió de Finances acceptés l’esmena presentada pel grup parlamentari demòcrata en què s’eliminava el supòsit de multar-los independentment de les condicions meteorològiques del dia. La consellera general demòcrata Olga Adellach ha explicat el canvi perquè ‘Andorra és un país de neu però també un país turístic, que rep visitants tot l’hivern, en dies de tot tipus’, i que ‘hem cregut que el problema apareix quan hi ha neu, que és quan realment se’ls ha de sancionar el fet de no portar equipaments’.

David Rios, president del grup parlamentari socialdemòcrata, ha explicat el vot negatiu del seu grup per la ‘incongruència de tenir una llei que obligui però no sancioni’, i el ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, l’ha replicat dient que ‘no entenc que puguin votar en contra d’una mesura que millorarà clarament la seguretat a la carretera del país’.

Adellach també ha demanat al Govern que ‘es comprometi a portar una modificació del Codi de la Circulació d’abast més ampli abans que acabi la legislatura’, perquè ‘l’actual data de 1999 i en quinze anys ha quedat obsolet’.

Nomenament en el Consell d’Administració de l’Institut Nacional Andorrà de Finances

El Consell General també ha acceptat en la sessió d’aquest dijous el nomenament de Francesc Areny Casal i Josep Casal Casal com a membres del Consell d’Administració de l’Institut Nacional Andorrà de Finances per 24 vots favorables i tres abstencions dels consellers socialdemòcrates.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada