El Consell General ha donat llum verda, aquest dijous, a la modificació de l’Impost General Indirecte que corregeix dues situacions no desitjades que s’han observat amb l’aplicació de l’impost. S’ha donat resposta als dobles gravàmens que patien tant les empreses asseguradores com els venedors de productes de segon ús. Durant la sessió d’aquest dijous, però, també s’ha advertit que caldrà fer noves modificacions sobre aquest impost.

D’una banda la modificació dóna resposta a la doble imposició que es donava en les transmissions de béns usats i que perjudicava especialment a la venda de vehicles de segona mà. Se soluciona donant la possibilitat d’aplicar l’IGI del 4,5% només sobre la comissió dels venedors que es calcula en un 10%.

Per altra banda, la situació de les asseguradores que havien de pagar IGI i l’impost indirecte sobre la prestació de serveis d’assegurança se soluciona fixant aquestes empreses com a no subjectes.

Tots els grups han donat suport a aquesta modificació, i han reconegut que caldrà fer més modificacions a la llei de l’IGI que es van detectant a mesura que se n’observa l’aplicació. Tot i així el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha indicat que s’ha optat per fer abans aquests canvis perquè generaven un greuge important i es va considerar que no es podia demorar més.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada