Llum verda a la instal·lació de Mercadona a la Seu d’Urgell

mercadonaEl ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha fet aquest dimecres en sessió extraordinària l’aprovació inicial d’una modificació urbanística que obre les portes a la instal.lació d’un supermercat de la cadena Mercadona en un terreny ubicat entre les avingudes Valira i de les Valls d’Andorra (PERI 3), al nord de la ciutat.

El tràmit ha rebut el suport de CiU i el PP, mentre que hi han votat en contra el PSC-Progrés, ERC i ICV-EUiA. El debat dels grups municipals s’ha centrat en la incidència que els canvis aprovats tindran tant en l’àmbit urbanístic com en la promoció econòmica de la ciutat.

L’alcalde urgellenc, Albert Batalla, ha defensat durant el ple el ‘sí’ a les modificacions al PERI 3 i ha expressat el convenciment que la nova superfície comercial farà que la Seu esdevingui “la capital comercial del Pirineu” i s’hi creïn llocs de treball. En aquest sentit, ha assegurat que “tot i que es continuarà potenciant el comerç local, es vol apostar per un nou motor econòmic (com ho és ara el mercat setmanal) que ha de fer que els urgellencs no marxin a comprar fora i vingui gent aquí”. I ha afegit: “És per això que optem perquè si s’instal.la el Mercadona estigui a prop i doni resposta a la demanda que existeix, segons indica el Pla Estratègic Comercial”.

Pel que fa a l’urbanisme, l’equip de govern manifesta que l’interès dels promotors permetrà una millora clara de l’entrada nord a la Seu, amb intervencions en la vialitat que faran possible una major permeabilitat cap al centre històric. La parcel.la de 3.000 metres quadrats per a equipaments que obté el consistori es dedicarà inicialment a aparcament. A més, l’antiga oficina de turisme, propietat fins ara de l’Agència Tributària, passarà a ser municipal. En aquest edifici es planteja crear, conjuntament amb el departament d’Agricultura, un punt d’informació territorial de parcs naturals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.