El consell de ministres ha aprovat la modificació del reglament sobre la tinença de gossos considerats potencialment perillosos. L’objecte de la revisió és introduir-hi algunes races de gossos considerades d’atac i defensa, poc habituals fa una dècada, però que avui compten amb força exemplars registrats a Andorra i adaptar la normativa a la Llei de tinença i protecció dels animals.

El nou reglament incorpora també millores en alguns aspectes relacionats amb les mesures de prevenció, la formació i els coneixements que els propietaris de gossos potencialment perillosos han d’adquirir. També s’han incorporat diferents aspectes que permetran millorar de forma notable la qualitat dels controls efectuats.

Concretament el reglament inclou un total de 14 races de gossos perillosos, tres més que en l’anterior. A les races de Bullmastiff, Dòberman, Dog argentí, Dog de Burdeus, Fila brasiler, Mastí napolità, Pitbull terrier americà, Gos de presa canari, Rotweiller, Staffordshire terrier americà i Akita Inu s’hi ha afegit l’Staffordshire bull terrier, el Bulldog americà i el Tosa Inu. En total consten com a gossos perillosos 458 animals, 15 dels quals no formen part de les races incloses en el realment però tenen antecedents d’atacs o mossegades.

Entre les novetats reglamentàries hi ha la prohibició d’usar aquestes races en activitats cinegètiques (batudes al porc fer), la descripció de les especificitats del morrió obligatori, la convocatòria de sessions formatives sobre especificitats en la tinença o les obligacions legals per als propietaris de gossos potencialment perillosos, la creació de la tarja identificativa de gossos potencialment perillosos i l’obligatorietat pels propietaris sancionats d’assistir a les formacions.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada