Llum verd a l’Institut de l’Habitatge

Filloy davant l'Oficina de l'Habitatge
Filloy davant l’Oficina de l’Habitatge. Foto: SFG/Arxiu

Llum verd a l’Institut Nacional de l’Habitatge però amb fortes crítiques per part de l’oposició. Excepte en alguns punts, com ara la voluntat d’impulsar una comissió d’estudi per establir accions de millora, PS i Terceravia hi han votat en contra considerant que hi ha altres eines molt més efectives.

Els socialdemòcrates han criticat el resultat final del projecte, tot recordant que la majoria d’esmenes que van presentar no van prosperar. Les que consideren més importants són la que proposava crear un registre de contractes d’arrendament i l’índex de preus de referència, segons ha remarcat el conseller general del grup socialdemòcrata, Carles Sánchez. 

Joan Carles Camp, de Terceravia, ha recalcat que els comuns han de complir l’actual reglamentació pel que fa a la cessió de terrenys per a la construcció d’habitatges d’ús social a preus assequibles. Ha qualificat d’electoralista i populista la creació de l’institut. Per a ell la manca d’oferta és el gran problema del mercat.

El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, ha respost defensant la creació de l’ens com a eina que ajudarà a rebaixar la tensió que envolta l’habitatge.

El conseller liberal Ferran Costa ha qualificat “d’apocalíptica” la visió de Camp, recordant que mesures similars s’apliquen en altres països. A banda de la majoria, el projecte de llei també ha tingut el vot favorable de la consellera no adscrita Carine Montaner.

TOTES LES NOTÍCIES