Lluís Soldevila creu que ‘amb l’actitud adequada les probabilitats d’èxit augmenten’

El consultor Lluís Soldevila ha ofert aquest dimarts a la tarda a la seu de MoraBanc una conferència sobre com agafar diverses tècniques empresarials i aplicar-les al terreny personal. Segons Soldevila, si s’apliquen aquestes tècniques per incrementar el rendiment individual s’aconseguiran ‘equips d’alt rendiment’ i una empresa amb aquests equips ‘té millors resultats’. Segons el consultor i conferenciant, aquestes metodologies es poden aplicar tant en l’aspecte professional com en el personal perquè la vida també és un projecte. Entre els factors que es poden treballar per millorar els objectius, Soldevila ha destacat l’actitud i ha afirmat que ‘amb l’actitud adequada les probabilitats d’èxit augmenten’. A més, ha recordat que es tracta d’un element que ‘neix de nosaltres mateixos’ i, per tant, podem treballar per generar pensaments positius.

La sala d’actes de MoraBanc ha acollit aquest dimarts a la tarda la conferència del consultor Lluís Soldevila sota el títol 2013: tot per fer. Un títol amb el que ha volgut llançar un missatge ‘inspirador i motivador’ per indicar que es pot fer ‘taula rassa’ i aprofitar tot un any per endavant.

Per aprofitar al màxim aquest any i treure’n el màxim rendiment personal i professional, Soldevila pren diverses tècniques empresarials i les aplica al terreny del dia a dia. ‘Si com a individus incrementem el nostre rendiment, els nostres equips es converteixen en equips d’alt rendiment’, ha exposat, i una empresa amb aquests equips ‘té millors resultats’.

A través de tècniques de consultoria com el DAFO (Debilitats, Amenaces, Fortaleses i Oportunitats), el màrqueting de les 4 P (producte, preu, lloc i promoció), l’estratègia de Michael Porter o la teoria dels objectius i els objectius intel·ligents, Soldevila ha volgut aportar eines als assistents per assolir els reptes que es plantegin i millorar el seu rendiment.

I és que ‘qualsevol projecte que tinguem a la vida es pot treballar amb la mateixa metodologia’, ha apuntat, de manera que amb aquestes tècniques es pot incrementar el rendiment tant d’un projecte personal com professional. En aquest darrer àmbit, el consultor i professor d’Esade ha proposat una fórmula per calcular el valor que aporta un empleat a l’empresa. ‘Coneixent que tu aportes un valor a l’empresa has de ser capaç de calcular el retorn’, ha indicat. Com que això és molt complicat, a través d’aquesta fórmula es pot detectar quins components dels que s’aporten són ‘importants’ i quins ‘extremadament importants’.

Entre aquests factors, l’actitud és un dels més importants, ha reconegut Soldevila, però avui en dia per la situació econòmica ‘tenim una crisi d’actitud’ que suposa un gran problema, ha manifestat.

La part positiva és que l’actitud es pot treballar i que no depèn de factors externs, sinó que ‘neix de nosaltres mateixos’. Per tant, segons Soldevila, es pot aprendre a ‘generar pensaments que en última instància determinen l’actitud que tenim’ i es pot fer amb algunes de les eines que ha donat durant la xerrada. ‘Amb l’actitud adequada, les possibilitats d’èxit augmenten’, ha resumit el consultor Lluís Soldevila.

Tot i reconèixer que vivim una època ‘extremadament dura’, Soldevila ha apostat per mantenir una actitud adequada ‘independentment del que estàs vivint’. A més, insta a centrar-se en allò que podem controlar i deixar de banda el que no, ja que encara que pugui semblar que no es pot fer res per millorar la situació general, des de la posició individual es pot contribuir a millorar el rendiment o augmentar les probabilitats que una mala situació global no afecti a la situació individual.