Lluís Llach presenta a la Seu el Debat Constituent i la creació de l’Entesa Comarcal de l’Alt Urgell

Aquest dijous es farà a la Seu d’Urgell la presentació i constitució del l’Entesa Comarcal de l’Alt Urgell, la plataforma que impulsa a escala local el consell del Debat Constituent de cara a definir el nou marc legal i social de Catalunya. L’acte, obert a tothom, tindrà lloc aquest dijous, dia 11, a partir de les 7 del vespre a la sala d’actes del Consell Comarcal, al passeig Joan Brudieu de la Seu d’Urgell.

La presentació comptarà amb la intervenció de Lluís Llach, coordinador del Debat Constituent. Llach n’explicarà els objectius i, de manera concreta, els motius que la creació de l’Entesa de l’Alt Urgell, que vol facilitar que aquest procés “sigui accessible a tothom” i que “s’organitzin el màxim de debats sobre tots els temes arreu del país”.

Les Enteses poden ser locals, comarcals o regionals i s’autoorganitzaran en coordinació amb les associacions de cada territori que vulguin formar-ne part, de cara a realitzar debats sobre els temes que els hi interessin. Quan s’acabi aquesta fase, es constituirà l’Entesa Nacional, amb representants d’organitzacions d’àmbit nacional i de les Enteses territorials. Les associacions que hi vulguin estar implicades i dir-hi la seva s’hi podran sumar tot omplint un formulari.

En aquest acte de presentació també hi intervindran l’advocada pallaresa Carmina Castellví, exdiputada al Parlament per Junts pel Sí, i Ignasi Termes, organitzador d’esdeveniments, coordinador de la Via Catalana del 2014 i membre d’Òmnium.

Divendres, presentació a Sort

Debat Constituent també ha previst una altra presentació aquests dies a Sort, en el qual es constituirà l’Entesa Territorial dels Pirineus, que abasta tot l’Alt Pirineu i l’Aran. Aquest acte serà divendres, dia 11, a 2/4 de 8 del vespre al Cinema Els Til·lers. A banda de Llach, Castellví i Termes, també hi parlarà Gabriela Serra, exdiputada de la CUP.

A banda de la seva actual tasca en aquest òrgan, Lluís Llach és un dels cantautors més reconeguts de les darreres dècades a Catalunya i també a nivell internacional, atès que algunes de les seves cançons, com L’Estaca, han estat adoptades com a himne per moviments socials i entitats de països diversos. Al llarg de la seva carrera musical, entre 1969 i 2007, Llach va enregistrar 33 discos i va assolir fites inèdites per a la música en català com ara omplir el Camp Nou, l’any 1985, en el que va ser el concert amb més assistència fet a Europa fins aquell moment. Fora de la música, també ha estat impulsor d’un projecte solidari al Senegal, viticultor, escriptor, diputat al Parlament entre 2015 i 2017 i membre fundador de l’ANC.

TOTES LES NOTÍCIES