burguesEl director general del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), Lluís Burgués, ha negat que existeixi cap tipus de vincle entre el doctor Josep Pomar i el SAAS. Així, Burgués ha sortit al pas de les informacions que ha publicat aquest dilluns el Diari d’Andorra, en relació al fitxatge de Josep Pomar com assessor, assegurant d’aquesta manera que no existeix cap vincle professional ni retributiu. Amb tot, Burgués ha explicat que sí que havia sortit la proposta de Pomar, com a aposta seva personal, com a consultor de l’àrea d’atenció primària, un grup de treball que finalment ha quedat descartat. El director del SAAS ha reconegut la professionalitat del balear i ha tret importància a la seva imputació en un cas de malversació i frau, afegint que si el grup de treball que s’havia pensat per a ell s’acabés desenvolupant, ell el contractaria.

La direcció del SAAS ha negat cap tipus de relació contractual amb Josep Pomar, doctor que havia estat proposat al juny com a director del SAAS i que finalment no va acabar d’ocupar el càrrec. El Govern així ho va decidir en estar Pomar imputat per un cas de frau i malversació de fons a les Illes Balears.

Així, Burgués ha dit que l’expert balear no col·labora de forma remunerada i que no existeix cap vincle contractual. A nivell personal, Burgués ha dit que només van mantenir una conversa després dels fets del juny, i que mai més hi han parlat.

Amb tot, Burgués ha reconegut que sí que va apostar per ell en el moment de crear els grups de treball en el marc de la reforma sanitària el passat estiu, per ocupar un càrrec com a consultor extern en el grup d’atenció primària en atenció hospitalària. En total, es van crear 20 grups dels formats per professionals del país i consultors externs, dels quals actualment només n’existeix un, el que encapçala el doctor Santiago Suso, especialitzat en ortopèdia i traumatologia, i que es dissoldrà quan hi hagi una nova direcció en aquesta àrea.

El director del SAAS ha explicat que aquests grups s’han descartat perquè s’està en una fase molt inicial de la reforma. No obstant, Burgués ha afirmat que ell apostaria per Pomar si el grup especialitzat en atenció primària s’arribés a constituir, ja que ‘es un gran professional, molt preparat’, i que el fet que tingui una imputació judicial ‘és una pura gestió, i no l’invalida per aportar idees positives al nostres sistema’. Tot i això, ha deixat clar que ‘una altra cosa són càrrecs de responsabilitat, però aprofitar la seva saviesa, sí’.

A més, Burgués ha conclòs dient que els assessoraments que es fan no són sempre remunerats, ja que de vegades son fets per organismes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada