lloveraBolívia va rebre per primera vegada als competidors de la categoria de cotxes del Dakar i ho va fer amb un dels elements climatològics que encara no havia aparegut en la prova, la pluja. Concretament a la recta final de la jornada ha caigut de manera copiosa, obligant als organitzadors a controlar la zona d’assistència situat en el Salar de Uyuni.

Llovera-Haro van estar entre els quals van haver de suportar les inclemències esmentades. Malgrat tot van aconseguir finalitzar aquesta 7ª etapa en la 51ª posició amb un crono de 5h18”09. En aquesta ocasió Llovera-Haro van mantenir un ritme impecable durant tot el traçat.

En referència als llocs de capdavanters, cal esmentar que els Mini segueixen guanyant. A Uyuni ha estat l’argentí Oscar Terranova el que ha aconseguit el seu tercer triomf parcial amb un crono de 3h31’18”. En la general les diferències s’ajusten, Al-Atttiyah i De Viliers (Toyota) estan separats per 8’.

Albert Llovera iniciava la jornada amb cansament acumulat però amb la moral molt alta davant la possibilitat de superar l’equador de Dakar, aquest era el seu comentari: ‘Per avui un país nou (Bolívia) segur que ens oferirà nous reptes’. Albert no es va equivocar, pistes amb grans tolls d’aigua, fang, entre altres obstacles, van haver de superar a prop de 4000 metres d’altitud: ‘Havíem d’estar més concentrats que mai per protegir al màxim nostra mecànica. Hem aconseguit el nostre objectiu, revisarem les parts més sensibles del buggy i intentarem descansar. Per a demà hi ha una altra jornada molt llarga i segur que serà molt dura’.

Llovera no pot descuidar el seu estat físic i al final de cada jornada fa una visita al servei mèdic de la carrera: ‘Són moltes hores assegut en el backet, la sorra que es cola per tots costats, i això a pesar, de cuidar-me, passa factura en el meu cul en forma de nafra. Molesta una mica, cada vegada més, però de moment seguim’.

Matí (dia 11) retorn a Iquique, però com es pot suposar, per un recorregut que no té res a veure amb el qual han completat avui. Aquesta 8ª etapa s’iniciarà a Uyuni amb un curt enllaç de 24 km per iniciar un especial molt exigent tant per als pilots com per a unes mecàniques que, cal recordar, la nit anterior no hauran tingut l’exhaustiu manteniment que es fa en una assistència habitual. Seran 784 km de velocitat (els primers 600 km per sobre dels 3500 metres d’altitud) que, això sí, tindran la recompensa de la jornada de descans de l’endemà.

Text i foto: Fotoesport

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada