lloveraAl moment en què Albert Llovera-Àlex Haro pujaven al buggy del MD Team Rallye per iniciar la tercera etapa, San Juan-Chilecito de 909 km, eren molts els equips que encara no havien finalitzat el recorregut de la jornada anterior. Recuperats del sobre esforç protagonitzat per arribar a San Juan, Llovera-Haro van completar els 315 km cronometrats amb un registre de 3h50’35, en una meritòria 47ª posició en la classificació provisional del tercer parcial del Dakar 2015.

La duresa d’aquesta fase inicial de la prova organitzada per A.S.O., sobretot de la segona etapa, va quedar reflectida en la línia de sortida de San Juan. S’esperaven 134 equips i solament van acudir a la cita 97, alguns molt ressagats. La resta van quedar en l’intent.
L’equip més ràpid entre San Juan y Chilecito ha estat el format pels argentins Terranova-Graue (Mini) amb un crono de 2h57’28”.

És evident que en el Dakar no hi ha una jornada que es pugui catalogar de fàcil, però en aquesta tercera etapa tot ha estat més suportable pel buggy 367 pilotat per Llovera-Haro: ‘Després de la llarga i difícil etapa d’ahir era d’esperar que els organitzadors no seguissin en la mateixa línia. En l’etapa d’avui era important mantenir el ritme i sobretot no forçar la mecànica en unes pistes molt variades en les quals pots patir algun ensurt en qualsevol moment. Queda molt ral·li, però de moment molt contents de com s’està desenvolupant la carrera’. Acabar sense problemes aquesta tercera etapa té una conseqüència molt positiva segons ens comenta Albert: ‘Arribar amb temps a l’assistència sempre és un avantatge, els tècnics de l’equip MD Rallye Team tindran més marge per deixar-nos en buggy en perfecte estat de cara a la difícil etapa de demà. Les dunes d’Atacama ens esperen’.

Els equips que hagin aconseguit superar la tres etapes dissenyades en terres argentines, demà posaran rumb a Xile, hauran de cobrir un enllaç de 594 km. Una vegada en territori xilè s’iniciarà l’especial. de 315 km. que tindrà el seu punt culminant en els últims 100 km. En el km 214 de l’especial, els equips es trobaran amb l’inici de les dunes d’Atacama, un obstacle tradicional del Dakar de Amèrica del Sud.

Text i foto: Fotoesport

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada