Llovera-Haro segueixen amb bones vibracions en un Dakar molt difícil

llovera

Una jornada més i Albert Llovera-Àlex Haro (Buggy MD Rally) han superat els problemes que s’han anat presentant, sobretot en la part inicial de la jornada, i han aconseguit arribar a l’assistència de Iquique just al costat de l’Oceà Pacífic. La 6ª etapa, Antofagasta-Iquique, l’han completat amb un temps de 4h35’29”, en la 49ª posició de la classificació. L’especial, disputada en paral·lel amb la costa xilena, estava dividida en dos sectors, 69 km i 180 de velocitat, separats per una neutralització de 26 km.

El triomf ha estat per al pilot de Qatar Nasser Al-Attiyah que se segueix postulant com a gran favorit al triomf final a Buenos Aires. Ha creuat la línia d’arribada amb un temps de 2h37’18”.

L’especial de la jornada no va començar amb bons auguris per a Llovera-Haro: “A l’enllaç vam punxar, o sigui que ens quedava una roda de recanvi per completar l’etapa. Després en una pujada estreta amb molt fesh-fesh ens vam trobar un competidor parat i després ens vam enganxar nosaltres. Ens han avançat els primers camions, per la qual cosa hem hagut d’aguantar la polseguera que aixequen fins a la neutralització. En fi un inici de jornada molt complicat”. La situació ha millorat de manera clara amb el canvi d’escenari: “Les pistes eren més tipus ral·li i hem aconseguit avançar als camions. El ritme ha estat bo però sobretot molt regular. Això ens ha permès recuperar posicions. A les dunes solament hem tingut una petita enganxada que hem solucionat de seguida. Era important no cometre errors i ho hem aconseguit, malgrat sortir en les posicions del darrera”. En les dues jornades que precedeixen a la jornada de descans del proper dilluns (dia 11) Llovera-Haro afrontaran una dificultat afegida de la cursa: “Dependrà de com arribem a l’assistència de Uyuni. És l’etapa marató, no tindrem assistència al final i entre nosaltres i algun competidor que ens pugui donar un cop de mà haurem de deixar el buggy en condicions per tornar a sortir l’endemà. Aixì doncs, l’objectiu immediat es estar a Iquique el dilluns (dia 11) per gaudir de la jornada de descans”.

La 7ª etapa representarà un altre repte molt dur per als equips que segueixen vius en la present edició del Dakar. Després de la sortida de Iquique (Xile) els equips iniciaran un llarg enllaç, uns 400 km, que els portarà des del nivell del mar a una altitud de 3700 metres ja en territori bolivià. Els 321 km cronometrats es disputaran entre l’altitud esmentada i gairebé els 4000 metres, fins a arribar a l’assistència de Uyuni (Bolívia) per les temudes pistes d’un país que rep per primera vegada els cotxes del Dakar. Com queda dit, en aquesta ocasió, no els estaran esperant els tècnics dels equips per recompondre les mecàniques, solament els pilots i copilots podran manipular els vehicles.

(Text i foto: Fotoesport)