Llovera-Haro pateixen però aconsegueixen arribar a Antofagasta

llovera

Albert Llovera-Àlex Haro (Buggy MD Rallye) es van recuperar de manera espectacular de l’incident de la jornada anterior i van imprimir un ritme molt ràpid des del km 0 de la 5ª etapa entre Copiapo i Antofagasta, a la vora de l’oceà Pacífic. Malgrat tot, la dupla andorrana-catalana no va poder completar sense incidents aquesta 5ª etapa. Entre el WP8 i el WP9 van perdre gairebé 2 hores a causa d’un problema amb la roda posterior esquerra. Al final van creuar la línia d’arribada amb un temps de 6h48”08 en la 57ª plaça (van sortir des de la 63ª). A destacar que fins al problema esmentat, Llovera-Haro van estar situats de manera regular entre els 35 millors dels parcials.

En la categoria de cotxes, triomf de l’equip rus de Mini, Vasilyev-Zhiltsov, que van superar els 458 km d’especial amb un crono de 4h19’18”,

Abans d’iniciar l’etapa es mostrava molt caut, afrontar l’etapa des de posicions tan endarrerides sempre és un inconvenient, així ho explicava: “És una de les conseqüències negatives, potser la pitjor, del problema que vam tenir ahir. Per davant surten totes les motos i bona part dels cotxes i és possible que els camions més ràpids ens superin a partir de mitja etapa. No tinc cap dubte que les pistes estaran molt difícils en general i sobretot les zones de fesh-fesh queden molt complicades. És el Dakar i cal seguir malgrat tot”. En el traçat d’avui ja s’han arribat als 3000 metres d’altitud, aquest detall ajuda al fet que el cansament, tant en els pilots com en les mecàniques, comenci a passar factura: “És cert que estàvem fent una etapa a l’atac, però quan ens faltaven uns 130 km la roda posterior esquerra ens ha avançat. S’han trencat dos dels espàrrecs i la pinça de fre s’ha doblegat. Hem tret la pinça i hem posat la roda com hem pogut i amb tranquil·litat fins al final”.

Demà (dia 9) el Dakar 2015 segueix cap al nord de Xile, concretament arribarà fins a Iquique, localitat en la qual, aquest any, no es durà a terme el conegut descens de la impressionant duna que porta als participants al bivac a la costa del Pacífic.

Per als participants de la categoria de cotxes que resisteixen en carrera, entre ells Llovera-Haro, seran 647 km, repartits en un llarg enllaç inicial de 350 km per disputar a continuació 277 km cronometrats en els quals es retrobaran amb les dunes entre altres obstacles a superar.

(Text i foto: Fotoesport)