Llovera-Haro no tenen dubtes, seguiran al límit fins a Buenos Aires

dakar llovera-haro

Una vegada a Salta (final de la 10ª etapa) després de superar un final d’enllaç en unes condicions caòtiques, pluja, vent, pistes molt enfangades i embusos continus, Albert Llovera-Àlex Haro i el seu equip, MD Ral·li Team, van tenir seriosos problemes per trobar un lloc amb les mínimes condicions per reposar-se de l’esforç realitzat. El campament estava totalment inundat i els equips van haver de buscar solucions d’urgència per poder realitzar el seu treball amb un mínim de normalitat.

Malgrat tots els inconvenients, el Buggy MD Rallye amb el dorsal 367 va poder començar la antepenúltima (11ª) etapa de Dakar 2015 sense problemes, Llovera-Haro es van disposar a agafar la coneguda Ruta 40, per afrontar una jornada amb un traçat de 520 km, entre Salta-Termas de Rio Hondo, dels quals 194 eren de velocitat.

Llovera-Haro van repetir un inici d’etapa en la línia de les etapes anteriors. En el WP2, més o menys km 80, se situaven en la 23ª posició però en aquesta ocasió, el ritme no va tenir continuïtat. Entre el WP2 i WP3 van perdre més de 50’ (problemes en el sensor de pressió de l’oli), problema que es va repetir després i que els van deixar sense opcions a fer un bon resultat parcial. Al final van haver de conformar-se amb la 66ª posició (classificació provisional), amb un temps de 3h40’49, un lloc que talla la progressió dels últims dies però que és vàlid per mantenir intactes les opcions d’estar en el podi final de Buenos Aires.

Segueix el domini de Mini malgrat l’abandó de Nani Roma. Nasser Al-Attiyah, Orlando Terranova i Giniel de Villiers (Toyota), van tenir una altra lluita espectacular. Van creuar la meta de Termas del Rio Hondo separats per pocs segons. Per cinquena vegada en aquest Dakar, Al-Attiyah va ser el vencedor (1h53’10”). Terranova a 27” i de Villiers a 39”, van completar el podi de guanyadors, entre els cotxes, d’aquesta 11ª etapa.

La duresa de les pistes de l’etapa, molt trencades per les pluges i amb rius, han passat factura al buggy, Albert explicava així el succeït: “Un problema amb el sensor de pressió d’oli ens ha amargat l’etapa. En passar els rius el cotxe es parava, ens ha passat 3 vegades. En la tercera ocasió el cotxe no ha volgut arrencar. Hem improvisat una solució d’emergència que en principi ha funcionat: Hem assecat amb el compressor la zona dels sensors i hem intentat aïllar els sensors de pressió d’oli, el buggy ha arrencat. Però poc després, ens hem trobat amb un riu immens. En aquesta ocasió no hi ha hagut manera d’arrencar el cotxe i hem esperat a l’assistència ràpida. Els últims 18 km els hem fet remolcats”.

El fet d’anar remolcats no suposa cap penalització però: “Si, ha estat molt important el temps que hem perdut, 1h30’ aproximadament, segons els cronos que hem comprovat. De tota manera a l’enllaç el cotxe ha tornat a arrencar i arribarem al campament. Demà més”.

Per a la jornada de demà divendres (dia 16), 12ª i penúltima etapa que portarà als participants que segueixen en competició (aproximadament la meitat dels quals van iniciar la prova) desde Termas de Rio Hondo a la localitat de Rosario. Sense cap dubte, l’últim gran escull que hauran de superar els equips per arribar al podi final de Buenos Aires. En total seran 1024 km, amb una cronometrada de 298 km, i llargs enllaços en iniciar-se l’etapa i en la part final fins a arribar a Rosario.

(Text i foto: Fotoesport)