llovera haro

Albert Llovera-Àlex Haro (Buggy MD Ral·li) van carregar les piles a Iquique, van aprofitar per descansar, menjar amb tranquil·litat i conversar amb els membres de l’equip. La jornada de descans es va acabar i el tàndem que pilota el buggy amb el dorsal 367 s’han posat una altra vegada en marxa.

La 9ª etapa entre, Iquique i Calama de 538 km dels quals 450 km eren cronometrats. Es va iniciar el dia amb un enllaç de 65 km que va portar als participants a 1000 metres d’altitud on van iniciar l’especial. Precisament en aquesta part inicial, els equips es van acomiadar del desert de Atacama, 45 km de dunes. A partir d’aquí pistes de terra i pedres que van portar als participants a la meta de Calama a més de 3500 metres d’altitud.

Llovera-Haro van completar l’especial en la 33ª posició (van sortir en el lloc 64è) amb un crono de 6h45’27”, fent gala una vegada més d’un ritme molt regular durant tota l’especial que el va portar a assolir la millor classificació en una etapa, fins al moment.

En Calama dos Mini en les dues primeres posicions. El triomf ha estat per a Roma-Perin que van parar el crono en 4h41”56”. El primer triomf Nani en el Dakar 2015. En la lluita per la victòria en el Dakar 2015, Al-Attihah ha ampliat la seva diferència respecte al pilot de Toyota, Giniel de Villiers, en 15’.

Una de les dificultats d’avui era sens dubte la navegació, Àlex ens comentava el següent sobre aquest tema: “Hem tingut un parell de petits errors de navegació que ens han fet retrocedir per no saltar-nos els WP i evitar la penalització. L’estat físic d’Albert també ha condicionat el desenvolupament de l’especial: Des del mateix inici de l’especial, km 3, em feia mal el pectoral esquerre, amb unes punxades molt fortes. A més les pistes estaven molt trencades i els salts dins del buggy han estat una constant durant tota l’especial. En aquesta ocasió hem hagut de sacrificar una mica el ritme per cuidar el nostres xassís”. Amb tot, en aquesta ocasió, han pogut completar la jornada sense haver de parar: “Així és, en les últimes etapes anàvem de manera regular durant tota l’etapa i al final sempre sortia algun que un altre problema que ens retardava en la classificació parcial i ens feia feia perdre uns minuts importants de cara a l’absoluta”.

Si avui els equips que segueixen vius en el Dakar 2015 han passat per última vegada pel desert de Atacama, demà s’acomiadaran de Xile amb un enllaç de gairebé 500 km, abans de donar-se la sortida a la 10ª especial que finalitzarà en la localitat argentina de Salta, Seran 358 km cronometrats sobre pistes de terra amb zones de molta pedra solta. Cal destacar que, en la part inicial de la cronometrada es fregaran els 4500 metres d’altitud.

(Text i foto: Fotoesport)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada