A les de 6h00 del matí a Argentina, Albert Llovera-Charly Gotlib-Jaromir Martinec, estaven lluitant per treure el camió, clavat en un duna, i poder arribar a temps de prendre la sortida en la 11a etapa, La Rioja-San Juan.

Cal esmentar que el marge de temps s’acaba a les 11.00 hores d’aquest matí, i una vegada fora de l’especial l’equip del Tatra 521 han de completar els 250 km d’enllaç.

Els problemes es van produir just després de superar el WP5 de la jornada, a menys de 50 km del final de l’especial. En una de les dunes d’aquest cordó final el camió va caure de morro quedant en una situació en què l’ajuda externa era indispensable.
Van ser varis els camions que van parar i entre tots van aconseguir posar-ho en situació de seguir. Ara el repte és arribar al vivac amb el temps suficient per repassar el Tatra i prendre la sortida. Si tot va bé avui toca sessió contínua, descansar quedarà ajornat per a demà.

Llovera-Gotlib-Martinec, van iniciar aquesta etapa, la de les dunes de Fiambalá situats en la 32a posició, amb un temps de 40h16’49”, a 11h46’03” del líder indiscutible de la categoria, el pilot holandès de Iveco, Gerard de Rooy.

El recorregut de la 10a etapa portava als supervivents de la prova de Belen a La Rioja. Els organitzadors no van voler que el comiat de les dunes fora tranquil·la i van dissenyar un recorregut de 278 km, en el qual no hi havia un sol metre per una pista marcada. És a dir tot fos pista i amb les dificultats i riscos habituals d’aquests escenaris, als quals aquesta vegada cal afegir els rius que s’han format després de les pluges de la nit anterior.
Mancant 100 km per al final els equips eren neutralitzats 15’ per recuperar forces.

Per si això fos poc, una vegada creuada la línia d’arribada els participants tenien un llarg enllaç (més de 250 k) per asfalt fins a La Rioja. Si a això li vam sumar els 227 km que van fer els camions (també els cotxes) a l’inici del dia, ens trobem amb una jornada de gairebé 800 km de recorregut i en conseqüència moltes hores al volant.

Com a novetat, en aquesta etapa els primers a sortir van ser els 10 primers classificats, de motos i cotxes, a més dels 5 primers camions de les respectives classificacions de l’etapa d’ahir.

La 12a etapa portarà als participants de La Rioja fins a San Juan. Un recorregut de 712 km., amb una especial de 431 km. El fesh-fesh a les zones més tècniques i les pedres a les zones més ràpides seran els principals obstacles. Sense oblidar la climatologia que dia després de dia complica el treball tant dels pilots com dels organitzadors.

Text i foto: Fotoesport

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada