lloveraAmb aquestes paraules, Albert Llovera definia el seu estat d’ànim en finalitzar una especial en la qual s’ha trobat amb tot tipus d’obstacles. Va superar els 433 km cronometrats en 5h53’37”, que el van situar en la 45ª posició provisional de l’especial, a 2h01’32” de Stephane Peterhansel que va aconseguir el seu 62è triomf parcial de la seva trajectòria esportiva en el Dakar.

Al pilot andorrà li havien comentat que el traçat d’aquesta segona etapa (Sant Luis-San Rafael) era favorable al Buggy MD Ral·lis. Va sortir decidit a aprofitar-ho, en l’inici de l’especial va comprovar que les reparacions dels tècnics del seu equip estaven funcionant. Després es va sentir molt còmode pilotant el buggy per unes pistes molt ràpides al principi, després en rius secs amb moltes pedres per finalitzar en les primeres dunes, en aquest cas grises, de l’edició 2014 de la prova francesa.

En finalitzar l’etapa, Llovera comentava: “El cotxe s’ha comportat molt bé, encara que seguirem millorant alguns detalls perquè sigui més competitiu. Hi ha hagut zones molt ràpides, en ocasions molt estretes, en les quals he pogut comprovar que amb el buggy es pot anar molt de pressa i et dona seguretat en aquest tipus de traçat. Pel que fa a la sorra? Ha sortit tot perfecte”. Seguint les indicacions de Arnaud, no ens hem enganxat ni una sola vegada. Llovera feia la següent comparació respecte al pas de les dunes: “M’ha recordat la tècnica de l’esquí”. A més va haver-hi temps per a alguna anècdota: “A cent i bastants km/h, hem perdut un vidre del cotxe. No ho he dubtat, és un recanvi que potser pot fer falta, he donat mitja volta i l’hem recollit. Els mecànics segur que estaran contents”.

Pensant en la tercera etapa, Llovera i el seu equip intentaran seguir en la mateixa línia de la jornada d’avui: “Ahir en iniciar el Dakar tot era nou per a mi, amb l’afegit que teníem problemes en el cotxe. Crec que avui hem fet un pas endavant, repeteixo m’agrada molt el comportament del buggy i hem superat obstacles que fins ara solament havia vist per la tele, com les dunes per exemple. Això acaba de començar”.

La tercera etapa es disputarà, encara per terres argentines, entre les localitats de Sant Rafael i Sant Joan. En total gairebé 600 km, 301 km cronometrats.

(Text i foto: Fotoesport)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada