llovera

Albert Llovera – Àlex Haro, als comandaments d’un buggy de l’equip MD Rallye Team, han aconseguit completar el Dakar 2015 en 41ª posició de la categoria cotxes, amb un temps de 63h59’34, i en la 8ª plaça entre els vehicles de 2RM gasolina.

Per Llovera el tercer intent, el primer a Àfrica i els dos següents en Sud-Amèrica), ha estat el bo i es converteix en el primer pilot andorrà que aconsegueix acabar el Dakar en la categoria de cotxes. En el cas d’Àlex Haro la seva efectivitat és del 100%, la seva primera experiència en el Dakar l’ha saldat amb èxit.

L’última etapa, la 13ª, entre Rosario i Buenos Aires, tenia en el llibre de ruta 174 km cronometrats. Però les pluges que no han deixat de caure en aquella zona argentina han deixat les pistes poc menys que impracticables i al final els organitzadors (A.S.O.) s’han vist obligats a neutralitzar bona part de l’etapa. Concretament el crono de l’especial s’ha parat en el CP1, o sigui en el km 34 de l’especial. Llovera-Haro han finalitzat aquesta última especial del Dakar 2015 en la 57ª posició amb un registre de 47’47”.

El vencedor de la categoria de cotxes d’aquesta última especial ha estat l’inefable Robby Gordon (Gordini) que ha cobert els 34 km en un temps de 13’16”. Avui els mini s’ho han pres amb tranquil·litat i s’han mantingut prop de Nasser Al.Attiyah per si es produïa algun problema d’última hora. Al-Attiyah controlant molt bé la situació, com ha fet en les últimes etapes, ha cedit solament 5” al seu gran rival, Giniel de Villiers, i s’ha coronat per segona vegada com a guanyador del Dakar.

Com no podía ser d’una altra manera, Llovera-Haro estaven molt satisfets de poder trepitjar de nou el podi del Dakar 2015 a Buenos Aires: “Hem acabat i estem molt contents d’haver aconseguit la prioritat que ens havíem marcat en iniciar el viatge a Buenos Aires. Hi ha hagut moments molt durs, sobretot a la recta final de la prova quan vèiem el final a prop però la mecànica semblava que no aguantaria. Al final tot ha sortit bé i repeteixo, molt satisfets per haver superat aquest repte tan complicat”. El tàndem que va pilotar el buggy amb el dorsal 367 per Argentina, Xile i Bolívia durant els últims 15 dies es van mostrar taxatius a la pregunta de si en algun moment van pensar que no arribarien: “No, va ser molt dura la segona jornada i, com comentava el final, hem tingut problemes de tot tipus però en cap moment hem perdut la calma i hem trobat la millor solució per seguir endavant”.

Sense cap dubte Llovera-Haro estaven disposats a portar la contrària a tothom i ho han aconseguit: “Aquesta era nostra intenció. Abans d’iniciar el Dakar ens comentaven que era impossible que acabéssim tal com l’organització havia plantejat aquesta edició de la prova i … hem passat per segona vegada (o sigui de tornada) pel podi de la plaça de Maig a Buenos Aires”.

Albert Llovera ha completat la gesta més important del seu palmarès esportiu. Albert emocionat dóna les gràcies a Àlex Haro: “El meu suport imprescindible a les pistes, a l’equip MD Rallye Team que han cuidat de la mecànica en les assistències, els esponsors imprescindibles per iniciar l’aventura i a tots els afeccionats en general que m’han animat, tant in-situ com per altres mitjans, mentre hem competit en aquest Dakar. A tots moltes gràcies”.

(Text i foto: Fotoesport)

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada