Albert Llovera, al volant del proto de l’equip. Krzysztof Holowczyc, es desplaçarà a Suècia, concretament a la localitat de Höljes, per disputar el seu segon meeting vàlid per al Campionat del Món de Rallycros Lites (RX Lites), que es disputarà entre els dies 1 i 3 de juliol.

El pilot andorrà encara la cursa sueca, amb el respecte lògic d’haver de competir en la prova de més renom del RX, però amb la confiança d’haver millorat la mecànica del seu vehicle, amb l’experiència adquirida, fa menys d’un mes, a Hell (Noruega).

El Höljes Motorstadion, escenari de la competició, està situat a la zona fronterera amb Noruega, a gairebé 500 km de localitats sueques tan conegudes com la capital, Estocolmo, o Goteborg. Un any més, s’espera que les graderies del circuit de 1200 metres (60% d’asfalt i 40% de terra), les naturals i les artificials, estiguin fins a la bandera d’afeccionats amb ganes de veure les evolucions dels participants en el RX. Es comenta que se poden superar els 35.000 espectadors en el Höljes Motorsatdion.

Les tres setmanes que han separat les dues proves escandinaves del RX Lites, han estat d’infart per Llovera, aquest era el seu comentari. “A part d’haver de complir (encantat) amb els ineludibles compromisos professionals i amb esponsors, he estat en contacte directe i continuat amb l’equip de Holowczyc i Guidosimplex per millorar alguns detalls dels comandaments que, per a mi, resulten determinants en una conducció tan agressiva com la que es posa en pràctica en el RX. Llàstima que no hem tingut temps de provar l’efectivitat d’aquests canvis, ho farem en els assajos lliures a Suècia. Són curts i no donen per a molt però intentarem aprofitar-los al màxim”.

Aquests canvis esmentats hauran d’ajudar al fet que les frenades d’Albert siguin més efectives: “Hem fet canvis en la bomba hidràulica per intentar millorar la intensitat de la frenada. Aquesta és, sens dubte, la modificació més rellevant que ens ha d’ajudar en un circuit que, m’han avisat, és molt complica”:

No hi ha dubte que el cap de setmana per a Albert Llovera no serà fàcil, amb menys de 10 voltes dels lliures a una pista que, com li han dit, està entre les més complicades del RX, haurà de fer front a uns rivals que coneixen molt bé l’escenari de la prova. Esmentar que dels 18 inscrits, 15 són escandinaus. A més el francès Cyril Raymond i el keniata Texas Hirani, competeixen amb l’equip suec OlsbergsMSE.

Albert Llovera es desplaçarà a Suècia dijous que ve (dia 30). Durant les jornades del divendres i dissabte es duran a terme les habituals verificacions i les sèries qualificatives. La jornada del diumenge està reservada per a les semifinals i finals de tots els campionats del Mundial de Rallycross.

(Text i foto: Fotoesport)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada