Llovera a bon ritme en les primeres dificultats serioses del Dakar 2017

Llovera-Gotlib-Martinec (Tatra) van creuar l’arribada a San Miguel de Tucuman parant el crono en 3h07’47”, registre que els va situar en la 29a posició (provisional) de la classificació d’aquest segon parcial. Així doncs, en l’inici real de la competició el pilot andorrà ha protagonitzat una meritòria progressió en la classificació, situant-se de manera provisional en la 31a posició de la general de camions.

Des del mateix inici van quedar al descobert les cartes que volien jugar Llovera i els seus companys. Prenent la sortida des de la 36a posició, en arribar al primer waypoint havien recuperat nou posicions. A partir d’aquest instant el ritme va seguir sent molt alt però superar a més rivals va resultar complicat, malgrat tot van passar el CP1 i el CP2 en una excel·lent 26a posició.

A la recta final de l’especial van perdre tres posicions en la classificació, per diferències que no van arribar als 5’. Malgrat tot l’inici de l’equip Bonver Dakar Project, Tatra dorsal 538, en el Dakar 2017 es pot catalogar d’excel·lent.

Els inesperats vencedors de la categoria camions, van ser els pilots holandesos Van de Brink i Blankenstijn que al costat del navegant polonès Kolovsky van ser els més ràpids a la recta final. Els vencedors van completar l’etapa amb un registre de 2h37’08”.

L’etapa va tenir els ingredients per ser el primer repte important de la prova, una zona molt ràpida a l’inici que amagava molts paranys, sobretot en els primers 80 km, molta calor i unes pistes amb gran quantitat de pols en la qual avançar era molt difícil, segons Albert tot ha sortit bé: “Com bé dius teníem referències ( fesh fesh, calor i molt ràpid) del que ens podíem trobar, malgrat tot he decidit anar al meu ritme. M’he trobat còmode al volant del monstre i a mesura que vas superant gent la confiança va creixent. Al final ens ha faltat algun minut per estar entre els 25 millors. Content amb aquesta primera presa de contacte seria de la carrera”.

Demà es compliquen una mica més les coses, comencen els trams en les quals no hi ha pista a seguir: “Tinc plena confiança en les persones que van amb mi a l’habitacle del Tatra. Segur que Charly (Gotlib), el nostre navegant, ens portarà pel millor camí fins a l’arribada”.

La tercera etapa serà l’última de la primera part del Dakar 2017 que es disputarà íntegrament en territori argent. Amb sortida en San Miguel de Tucuman els participants es dirigiran fins a San Salvador de Jujuy, Els camions tindran un recorregut total de 757 km, dels quals 199 km seran de velocitat. La principal dificultat seran els trams fora pista que donaran un treball extra als navegants dels equips.

Text i foto: Fotoesport

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.