Aquest matí ha tingut lloc la presentació de l’agenda cultural per als mesos de març a juny que ha programat la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell que engloba teatre, música, cinema i d’altres activitats culturals per a totes les edats i gustos.

En aquesta presentació, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de la Seu, Jordi Martín, ha destacat “el nombre i la qualitat de les diferents propostes programades per tal que arribin al major nombre de públic, tot mantenint les mateixes facilitats per obtenir descomptes a l’hora d’adquirir les entrades”. Martín també ha remarcat el suport de l’Ajuntament en les propostes culturals organitzades per altres agents culturals com el CineClub, el Cicle de Cantautors i Música Folk o el Circuit Català de Cinema Digital amb programació d’òpera i ballet, que engrandeixen una mica més l’agenda cultural, tot aportant més diversitat pel que fa a cinema, música i espectacle.

L’espectacle del duo Pez en Raya ‘Llorar por llorar’ obrirà aquesta programació el pròxim dijous 7 de març, a les deu de la nit, al teatre cinema Guiu de la Seu. Els seus intèrprets, Cristina Medina (la popular Nines de la sèrie televisiva ‘La que se avecina’) i Joan Estradé “faran passar una molt bona estona al públic”.

La següent proposta cultural serà el divendres, 15 de març, amb el concert que oferirà Joan Dausà i els Tipus d’Interès amb el seu disc ‘Jo mai mai’. El concert tindrà lloc a les deu de la nit a la sala de Sant Domènec.

L’espectacle per a tots els públics ‘L’home de la camisa feliç’ de Zum Zum Teatre, basat en un conte de Lleó Tolstoi, tindrà lloc dissabte, 23 de març, a les sis de la tarda, al teatre cinema Guiu.

Una altra proposta musical que recull l’agenda cultural de la Seu d’Urgell és el concert de Miquel Abràs i Cesk Freixas amb ‘Cançons de nosaltres i el món’ , i que oferiran divendres, 19 d’abril, a les deu de la nit a la sala de Sant Domènec.

Més teatre infantil el dissabte, 27 d’abril, amb l’obra ‘Llepafils’ (el nen que només menjava patates fregides), amb Teatre Al Detall, a les sis de la tarda al teatre cinema Guiu.

L’altre apunt musical d’aquest primavera cultural serà el concert de jazz-latin-soul a càrrec de Gemma Genazzano i Joe Scott que tindrà lloc el divendres 10 de maig a les deu de la nit a la sala de Sant Domènec. La cantant i el pianista oferiran un concert de petit format que han presentat a l’illa de Sant Barth´s, al Carib; a Nova York i a Menorca. Genazzano i Scott realitzaran també una master class a l’Ecola Municipal de Música de la Seu d’Urgell.

Primavera de Lletres

L’agenda cultural també recull totes les activitats dedicades al votant del llibre com és Primavera de Lletres que se celebrarà a la capital de l’Alt Urgell durant els mesos de març i abril que comptarà amb hores del conte, commemoracions, presentació de llibres i lectures en viu per Sant Jordi.

D’aquesta programació en destaca la commemoració del Dia Mundial de la Poesia que tindrà lloc el dijous 21 de març que tindrà lloc a la sala de la Immaculada, a dos quarts de vuit del vespre. L’acte comptarà amb una audició del grup de violins de l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell i seguirà amb la lectura del poema Només la veu de Zoraida Burgos, en vint llengües diferents.

Per dissabte, 23 de març, hi ha organitzada una Ruta Poètica pel centre històric de la Seu que s’iniciarà des del centre cívic El Passeig. Aquesta activitat és oberta a tothom, tant com a públic com per a fer poesia.

I com cada any, pel 23 d’abril, diada de Sant Jordi, es faran lectures en viu on prendran part els alumnes d eles escoles de la Seu, així com el col•lectiu de la gent gran, al pati de la Biblioteca de Sant Agustí. I a la tarda hi haurà una lectura lliure al centre cívic El Passeig.

Mural col·lectiu a ‘la Cuina’

Una altra proposta cultural “innovadora, de treball col·lectiu i de diàleg artístic” que proposa la Regidoria de cultura de l’Ajuntament urgellenc és l’elaboració d’un mural col·lectiu. Es tracta d’una experiència de pintura col·lectiva que s’exposarà a partir del 26 d’abril a la sala d’art ‘la Cuina’, i que es podrà visitar fins al 31 de maig en aquest espai ubicat al centre cultural Les Monges.

Recordem que aquesta és una activitat oberta a tothom, pensada tant per a promocionar un espai cultural de la ciutat com és la sala ‘La Cuina’, com per a fomentar el diàleg artístic i la creativitat i la cohesió social entre veïns.

Entre tots els participants, que podran prendre-hi part tant a nivell individual com en grup, es realitzaran vàries obres de gran format que cobriran totes les parets d’aquesta sala d’art ubicada al centre cultural Les Monges de la Seu d’Urgell.

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada