Llom de porc amb salsa agredolça

Llom de porc agredolç (Getty images)
Llom de porc agredolç (Getty images)

Poques carns hi ha tan versàtils, agraïdes i, per si fos poc, relativament econòmiques en comparació a altres com la de porc. Com se sol dir, perquè és veritat, del porc se n’aprofita tota la carn. Cada una de les seves parts poden fer màgia a la cuina. I, si a més escollim un bon garrí ibèric, aleshores, xampany i festa. Per a aquesta setmana proposem la recepta de llom de porc amb salsa agredolça. Si no podeu menjar aquesta carn, proveu-ho amb un bon corder.

Ingredients:

4 talls de llom de porc (o corder com alternativa)
2 cullerades d’oli d’oliva
Sal i pebre al gust



Per a la salsa agredolça:

1/2 tassa de salsa de soja
1/4 de tassa de vinagre blanc
1/4 de tassa de sucre
2 cullerades de mel
1 cullerada de quètxup
1 cullerada de midó de blat de moro (maizena) dissolta en 2 cullerades d’aigua
1/2 culleradeta de gingebre fresc ratllat
2 grans d’all, picats
1 culleradeta d’oli d’oliva



Passes:

En una paella gran, escalfar les 2 cullerades d’oli d’oliva a foc mitjà-alt.

Salpebrar els talls de llom de porc i cuinar-los fins que estiguin ben daurats per ambdós costats. Això trigarà uns 4-5 minuts per costat, depenent del gruix dels talls de porc. Un cop cuit, treure el llom de la paella i reserva.

En la mateixa paella, afegir l’all picat i el gingebre ratllat. Sofregir-los durant 1-2 minuts fins que siguin aromàtics.

Afegir la salsa de soja, el vinagre de vi blanc, la sucre, la mel i el quètxup a la paella. Remenar bé per a combinar tots els ingredients. Portar la barreja a ebullició i deixa-la bullir lentament durant uns 5 minuts per a reduir la salsa i que es comenci a espessir.

Un cop la salsa ha reduït una mica, afegir la dissolució de maizena i barrejar fins a assegurar-te que la salsa hagi arribat a la consistència desitjada.

Tornar a posar els talls de llom de porc a la paella i deixar-los coure durant uns minuts més, a foc mitjà baix, per a assegurar-se que s’escalfin i s’impregnin de la salsa agredolça.

Servir el llom de porc calent, i si es desitja, acompanyar-lo amb arròs blanc o verdures saltades com a guarnició.

TOTES LES NOTÍCIES