El  20è Concurs de poesia Miquel Martí i Pol ha comptat amb la participació de 10 obres en la categoria Poema, i de 9 obres en la categoria Recull. El repartiment de premis ha tingut lloc aquest vespre, a les 20h, a la sala d’actes del Centre Cultural

La Llacuna d’Andorra la Vella amb la participació de la directora del Departament de Promoció Cultural i Política Lingüística, Montserrat Planelles.

Per a la categoria poema, el jurat ha atorgat un accèssit consistent en un lot de llibres al poema núm. 8, que reflecteix records entranyables amb una veu que pot donar més de sí. El poema titulat Enyorança pertany a Montserrat Casanoves Monmany, d’Andorra la Vella.

S’ha atorgat per unanimitat el premi dotat amb 200 euros i un lot de llibres a l’obra núm. 1, pel to elegíac ben aconseguit, el bon sentit del ritme i un treball reeixit amb les estructures lingüístiques. Oberta la plica corresponent, l’autor del poema que porta per títol De punys i lletres, és el Albert Ruiz Feijóo, d’Andorra la Vella.

Pel que fa a la categoria recull, el jurat ha optat per deixar el premi desert i ha atorgat un accèssit al recull núm. 1 perquè conté alguns poemes que destaquen per la seva originalitat i sentit poètic. Aquest recull titulat Visc en un rellotge de paret, i s’ha presentat sota el pseudònim Grandalla.

Els membres del jurat, compost en aquesta ocasió per Eva Arasa, Elena Aranda, i Manel Gibert, han ressaltat que els treballs presentats no manquen de qualitats poètiques encara que pel que fa als reculls alguns són força irregulars i l’expressió de sentiments o conceptes a través d’una estructura, un contingut i un ritme no acaba de reflectir-se en els poemes. El jurat recomana que l’escriure no els faci perdre el llegir, la lectura continuada de poesia pot millorar-ne sensiblement l’escriptura.

Es recorda que el concurs de poesia Miquel Martí i Pol, és instituït amb motiu del Dia mundial del llibre per la Biblioteca Pública adscrita al departament de Promoció Cultural i Política Lingüística del Govern. Després de l’acte de lliurament de premis ha tingut lloc un recital poètic a càrrec del conjunt Divadams.

(Foto: SFGA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada