Òmnium Cultural organitza avui divendres, a la Seu d’Urgell, el lliurament dels Premis Sambori 2018 al Pirineu. L’acte tindrà lloc a les 7 del vespre a la Sala de la Immaculada.

Des de fa pocs anys, els Sambori compten amb edició pròpia per a les comarques pirinenques i el Principat d’Andorra, cosa que ha fet que s’incrementés la participació d’alumnes pirinencs. Els guanyadors d’aquesta fase territorial entraran al concurs d’àmbit nacional, amb escolars d’arreu dels Països Catalans.

El Sambori és un premi de narrativa en català dirigit als alumnes de primària, secundària i batxillerat que té com a objectius promoure la participació en un projecte comú i difondre l’ús del català dins de l’àmbit escolar, tot incentivant la imaginació, la creativitat i aquells valors pedagògics que es treballen en cadascun dels centres. Des de 2006, Òmnium Cultural organitza i impulsa el guardó a Catalunya, la Catalunya Nord i el Principat d’Andorra, tot coordinant-se amb la Fundació Sambori, que organitza aquest concurs des del 1998 al País Valencià.

La participació en aquest premi ha anat en augment any rere any i en l’edició passada va arribar a una inscripció de 130.000 alumnes, cosa que el converteix en el premi literari escolar amb més participació d’Europa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada