Lliurament a 10 joves del Pallars Jussà dels diplomes en l’àmbit de la transformació agroalimentària

La directora general de Joventut, Marta Vilalta, ha entregat aquest matí al Consell Comarcal del Pallars Jussà, a Tremp, els diplomes a deu joves que acrediten que han rebut formació teòrica i pràctica d’un curs de transformació agroalimentària, en el marc del projecte Fórmula Jove.
 
Aquest programa, impulsat per la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, està dirigit a joves d’entre 16 i 24 anys que van acabar els seus estudis d’ESO, però que no van continuar estudiant i no han trobat feina. L’objectiu de Fórmula Jove és incrementar i millorar les oportunitats formatives i sociolaborals de les persones joves amb poca qualificació que ni estudien ni treballen, alguns dels quals han patit fracàs escolar i d’altres que són a l’atur des de fa temps.
 
En el cas del Pallars Jussà, el projecte s’ha centrat en l’àmbit relacionat amb l’elaboració i comercialització directa dels productes alimentaris provinents del sector agrari, ja que és un activitat en auge a la comarca i, per tant, amb noves oportunitats laborals. Un total de dotze joves, set nois i cinc noies, han cursat durant l’octubre i el novembre un total de 130 hores de teoria sobre l’elaboració de peces càrniques, l’elaboració de conserves, de formatges, vins i licors, i manipulació d’aliments, entre d’altres.
 
Pel que fa a les pràctiques, que han realitzat deu joves (dues noies es van inserir en acabar la teoria), s’han fet un total de 70 hores en vuit empreses de la comarca: Ecològica del Pirineu, Carns Bastús i Pastisseria Albert (a La Pobla de Segur); Es Pallarés, Embotits Badia i Pati Gormand (Tremp); Molí de l’oli (Aramunt); Cal Portalé (Claverol) i Vila Corona (Vilamitjana).
 
Aquestes pràctiques han comptat amb un seguiment individualitzat i amb un acompanyament per part dels tècnics del programa Fórmula Jove. Els resultats han estat, de moment, la inserció d’un total de sis joves a les empreses participants al programa, mentre que hi ha pendent la contractació futura de més joves.
 
D’aquesta manera, el projecte Fórmula Jove facilita a aquests joves la transició escola-treball. Tal com ha explicat Marta Vilalta durant l’entrega de diplomes, “la iniciativa vol incrementar les oportunitats formatives i sociolaborals dels joves amb poca qualificació, ja que són el col·lectiu que actualment més pateix la situació econòmica i laboral”.
 
Així mateix, la directora general ha agraït la col·laboració del Consell Comarcal del Pallars Jussà, que ha estat representant amb la presència del seu president, Constantí Aranda, i ha destacat que aquesta comarca ja va comptar, el 2014, amb una edició del Fórmula Jove en l’àmbit de la transformació càrnica, que va comptar amb tretze participants. Finalment, ha recordat Vilalta, més de 300 persones han participat des de 2011 en els projectes del Fórmula Jove que s’han dut a terme a diversos municipis de Catalunya.

TOTES LES NOTÍCIES