Ahir va tenir lloc l’acte d’assignació de parcel·les i lliurament de claus als nous hortolans que podran cultivar als horts socials i ecològics, situats a l’Horta del Valira de la Seu d’Urgell.

El lliurament de les noves llicències va anar a càrrec de l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, i la regidora de Gent Gran de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Montserrat Bonet, els quals van repartir les claus a un total d’11 persones, 9 homes i 2 dones. D’aquests 11 hortolans, 9 repeteixen mentre que 2 són nous. Tots ells   han rebut el reglament d’aquests horts perquè en facin un ús correcte dels mateixos

Els nous 11 hortolans s’incorporen per un cicle de tres temporades, és a dir, fins al novembre de 2020, temps en què podran gaudir de la seva parcel·la assignada conreant qualsevol hortalissa, verdura o flor per a usos familiars.

La regidora de Gent Gran de l’Ajuntament urgellenc, Montserrat Bonet, va afirmar que es tracta d’una “bona experiència”. “A part de conrear i treure’n fruits, s’afavoreix la socialització de persones ja jubilades, a través de la cooperació i la bona convivència entre ells a l’hora de conrear el seu petit hort”, afegeix Bonet.

Recordem que els requisits que han de complir els beneficiaris dels horts socials són tenir 65 anys o més; estar empadronat al municipi de la Seu d’Urgell; no tenir cap treball retribuït, i no cultivar cap altre hort. L’ús de les parcel·les és a títol personal.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada