box-populiEls comentaris i opinions dels usuaris s’estan convertint en un element clau en la presa de decisions tant en l’àmbit professional com en el personal, un canvi de model en la societat que va agafant cada vegada més força posant en el punt de mira la reputació online de les persones.

Encara que moltes persones considerin que esborrar, bloquejar o suprimir informació personal en línia comporti un gran esforç, la seva pràctica és més habitual del que es pensava i cada vegada és superior el nombre d’usuaris, gent anònima i personalitats destacades, que lluiten per defensar el dret a l’oblit i protegir les seves dades personals. Des de The Box Populi, agència de màrqueting en línia, afirmen que la preocupació dels usuaris per netejar la seva imatge personal continua en augment. De fet, al voltant del 80% ha realitzat consultes a la xarxa per conèixer la informació publicada sobre ells i gairebé el 50% ha localitzat el seu perfil a les xarxes socials.

Els cercadors registren i emmagatzemen grans quantitats d’informació a internet com multes, encara que estiguin pagades, fitxers amb llistes de morosos, tot i haver saldat el deute o fotos compromeses, entre d’altres. Per aquest mateix motiu, a dia d’avui ja s’han presentat més de 100.000 sol·licituds a Google de cancel·lació de dades pròpies. Eliminant la informació personal a la xarxa la reputació en línia no es veu afectada per continguts no autoritzats assegurant la privacitat a internet i millorant la imatge personal davant qualsevol consulta de tercers.

Recentment, The Box Populi ha tancat un acord de col·laboració amb el bufet d’advocats experts en dret de les noves tecnologies i privacitat digital PD Advocats dirigit per Jesús Soler, a través del qual gestionaran serveis de consultoria legal i reputació online en relació al dret a l’oblit, protecció de dades, ciberdelinqüència i resolució de crisi.

Per Tecnonews / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada