Magistral senzillesa d’un llibre de coneixements per a tots els públics amb un gust elevat en l’edició i la confecció. Molts llibres de coneixements estan buits de continguts o perduts en l’estètica o en la fotografia; en aquest cas trobem l’aliança perfecta entre imatge i contingut per generar un llibre que s’adreça al lector amb respecte.
Gervais és il·lustradora d’alguns dels llibres de coneixements més bonics, on la il·lustració i el text juguen amb les pestanyes per crear i cercar l’interès del lector. En la majoria de casos el text està escrit pel seu company Francesco Pittau, però en La marieta ella n’és l’autora total.
En aquest llibre aprendrem aspectes de la vida d’aquest insecte que ens resulten totalment interessants, amb un text breu, fàcil i directe. El joc de pestanyes i solapes ajuda també a fer que el llibre ens desperti les ganes de jugar i de descobrir més coses de la marieta.
Les il·lustracions tenen un cert aire retro, i al mateix temps, o en conseqüència, no estan exemptes d’una aura de modernitat. Estan fetes amb punta seca, llapis de colors, emprant difuminats quan es necessita i una gamma de colors reduïda. La disposició de les imatges a les pàgines blanques fa que el ritme sigui molt bo. Els elements constitutius, text i imatge, respiren a la perfecció.

Les pàgines són d’un gramatge alt i de qualitat per poder suportar les pestanyes i solapes.

Potser no teníeu pensat saber res més sobre les marietes, però si aquest llibre us cau a les mans no us podreu estar d’acabar-lo i tenir la sensació que heu aprofitat molt bé el temps, i que heu après aspectes que ens passen desapercebuts d’un animal tan petit com una marieta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada