El descobriment d’una carta sorprenent per part d’un brocanter fa néixer una aventura on el misteri, el perill, les conspiracions, la investigació i un repàs de la història al voltant de l’obra més emblemàtica de Gaudí agafen velocitat i atrapen el lector d’aquesta petita novel·la. El brocanter és un home sense escrúpols i una mica cínic que, atent al que revela la carta, voldrà apropiar-se d’un tresor secretament amagat a l’edifici de la Sagrada Família. En el camí es toparà amb dos nens que descobriran el que trama aquest personatge i s’interposaran en els seus plans.

Es tracta d’una novel·la curta, repartida en capítols breus, on el text de Salvador Comelles flueix amb concisió narrativa i a força de preguntes d’anticipació. L’aventura avança sostinguda sobre una àmplia base de dibuixos en llapis, obra de Francisco Torres Linhart. La novel·la està prolíficament il·lustrada: la meitat del llibre és ocupada per dibuixos que es reparteixen entre pàgines dobles, pàgines completes, mitges pàgines i petites vinyetes, una característica de la col·lecció a la qual pertany, de Publicacions de l’Abadia de Montserrat, que aborda històries basades en fets i personatges històrics catalans. Tot en el llibre —des del disseny fins a la disposició de les il·lustracions, des de la fluïdesa de la sintaxi fins als canvis de tipografia— facilita la lectura als que comencen a aventurar-se en les seves primeres novel·les.

El fet que el secret es resolgui després de l’anàlisi atenta de la carta i d’un treball de recerca molt semblant al que pot encarregar-se en un curs escolar de primer cicle li dona al llibre un aire didàctic que en cap moment, però, entela el gaudi que ofereix una bona novel·la d’aventures.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada