En l’edició autòctona de llibres de coneixements per a infants sempre hem trobat a faltar aquells llibres que acompanyen el text amb il·lustració científica, buit que ve a omplir aquesta magnífica obra de Roc Olivé, un especialista que ja havia publicat un llibre de dinosaures, també amb Cossetània, el 2013.

Al llibre s’hi inclouen tota mena de vertebrats, sobre la base d’una tria que respon a criteris de proximitat de l’hàbitat, d’espectacularitat o de raresa. Els animals s’organitzen amb criteris científics, en funció de l’orde, i s’especifica que, per a una millor identificació, s’han ordenat les aus dins la seva pròpia classe dins els rèptils. Aquesta classificació, presentada de manera molt gràfica, serveix de sumari per poder consultar la classe que ens interessa.

A cada pàgina s’hi disposen els animals, en unes acurades il·lustracions que els representen en la postura que evidencia més clarament les seves característiques, i que s’acompanyen d’una fitxa amb el nom català, el llatí, les dimensions, la distribució, l’hàbitat i algunes observacions específiques relatives a la seva alimentació, longevitat o hàbits. Fullejar el llibre, o consultar una dada concreta d’un animal, serà un veritable plaer per a petits i grans, que es podran entretenir amb els detalls de les imatges i gaudir de la seva espectacularitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada