Llibres i tecnologia

Quan van aparèixer les Noves Tecnologies es va anunciar a so de bombo i platerets que els llibres, la pedra angular del món analògic, estaven destinats a desaparèixer. Malgrat això, els anys ens han mostrat que paper i tecnologia es poden aliar sense cap problema.

Així ho defensa el web Portaltic en un article. Quines són les aliances entre tecnologia i literatura? La veritat és que són moltes i comencen des de les mateixes xarxes socials. Goodreads és una plataforma d’aquest tipus en la qual podem apuntar els llibres que hem llegit i donar la nostra opinió sobre aquests. És sens dubte, una manera ràpida per a informar-nos d’altres llibres i per saber quina serà la nostra propera lectura.

Amagar un llibre en un lloc públic perquè algú el pugui trobar i llegir-se’l? Això és el que pretén una altra xarxa social: Bookcrossing.

Hi ha moltes altres xarxes socials sobre llibres amb les seves especificitats. M’agrada Escriure de l’editorial Penguin Random House, Litsy o anobii són alguns exemples.

En una altra línia no molt diferent, en els últims temps hem vist néixer iniciatives a Youtube en què la literatura és l’element central. YouTubers que parlen de novel·les o fins i tot novel·les que són anunciades amb el que ha estat anomenat “booktrailer”.