Llibre infantil i juvenil: PQPI Connection

Autor: Lluis Miret Editorial: Bromera Recomanat per a joves lectors a partir de 15 anys

Amb aquesta obra, l’autor, que combina la docència amb la literatura, ha estat guardonat amb el Premi Mallorca de Narrativa Juvenil, recompensa encertada que compartim.

No acostuma a passar que els estudiants d’una aula del Programa de Qualificació Professional Inicial siguin protagonistes de les novel•les juvenils si no és per manifestar més mancances que virtuts, molt especialment les nul•les ganes d’estudiar. L’autor ho comunica de manera excel•lent, es nota que els coneix bé, i des del seu punt de vista expert i comprensiu aporta amb humor un munt d’al•legacions, a favor d’elles i ells, de les quals és fàcil participar.

El nus se situa en les peripècies dels alumnes d’una aula de PQPI d’electricitat, «els pitjors estudiants del sistema educatiu», sospitosos d’haver atracat una sucursal bancària el mateix dia que arriben a la ciutat per prendre part en un campionat escolar. És una narració gratificant que atrapa pel guió, el ritme viu de la història i pel llenguatge ben treballat, que l’acosta a la manera d’expressar-se dels joves.

Per Rosa Mut/ ClijCAT/ Faristol / ACPG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.