Llibre infantil i juvenil: El caganer

Autors: Anna Canyelles i Roser Calafell Editorial: La Galera Primers lectors

És gairebé missió impossible llegir aquest llibre sense esbossar un somriure des del principi. Després de l’èxit amb Sant Jordi i el drac, el tàndem Canyelles-Calafell repeteix treball per oferir una versió infantil d’un personatge tradicional a casa nostra. Es tracta d’unes propostes, amb un fi sentit de l’humor, per conèixer l’origen del personatge més simpàtic del pessebre: el caganer.

Prenent el nom del protagonista de Terra Baixa, en Manelic té quelcom important a dir a la seva mare, té una urgència que l’incomoda, però la mare està tan excitada per la notícia de l’arribada del Nen Jesús i té tanta pressa per anar-lo a veure que no l’escolta a temps. El llibre en lletra lligada sembla pensat més per ser llegit en veu alta que per als primers lectors.

Un àlbum altament recomanable per la combinació de jocs de nadales molt ben lligades per donar sentit a la història, acompanyades d’unes il•lustracions dolces i divertides que emfatitzen més el caràcter còmic i entranyable de l’obra. L’editorial La Galera també acaba d’editar Els Reis d’Orient, de les mateixes autores i igualment recomanable.

Per Sílvia Lanau. ClijCAT/Faristol / ACPG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *