museu-cultura-lleidaLa cultura popular lleidatana ja té un espai de referència local. L’Ajuntament ha estrenat el Museu de la Cultura Popular – La Casa dels Gegants.

El centre neix amb l’objectiu d’exposar la comparseria festiva municipal que configura la cultura tradicional i popular de la ciutat, amb una especial incidència en la Festa Major, tot divulgant la seva història.

La col·ecció inicial està integrada pels gegants que formen l’actual grup dels Gegants de Lleida; els Capgrossos de la comparsa municipal; els cavallets del Ball de Cavallets; les Trampes municipals i el Penó, juntament amb els vestits dels Heralds, Signífers i Pregoner; els Marraquets de Lleida; i els elements de cartellisme i difusió de les Festes. Entre les figures festives, destaquen en Marc Antoni i Cleopatra que l’any vinent commemoraran 175 anys.

Tots els elements de la mostra van acompanyats de diferents cartells explicatius amb les dades dels elements exposats, així com també trobem plafons informatius i fotografies antigues i actuals sobre la festa major.

La Casa dels Gegants es pot visitar els dies laborables, de 8 h a 15h i de 17h a 20 h, excepte el dilluns a la tarda; els dissabtes, d’11h a 13.30 i de 17h a 20 h, i els diumenges i els festius, d’11h a 13.30 h.

Per Ens de Comunicació / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada