llegir

La Societat Espanyola de Neurologia (SEN) recorda la importància de fomentar la lectura entre tota la població, però sobretot entre la gent gran i els nens, ja que aquest hàbit ens protegeix davant de malalties neurodegeneratives.

Segons el doctor Guillermo García Ribas, coordinador del Grup d’Estudi de Conducta i Demències de la SEN, “El cervell, perquè gaudeixi d’una bona salut, necessita que el mantinguem actiu”. “En aquest sentit, la lectura és una de les activitats més beneficioses, doncs s’ha demostrat que estimula l’activitat cerebral i enforteix les connexions neuronals”.

Així, quan es llegeix s’obliga al cervell a pensar, ordenar idees, interrelacionar conceptes, exercitar la memòria i imaginar, la qual cosa millora la capacitat intel·lectual.

A més, diversos estudis han relacionat el nivell de lectura i escriptura amb un augment de la reserva cognitiva.  “Des del punt de vista de la neurologia, el concepte de reserva cognitiva ha cobrat una gran importància perquè s’ha demostrat que és un factor protector davant els símptomes clínics de les malalties neurodegeneratives”. “S’ha comprovat que quanta més reserva cognitiva posseeix un individu, major capacitat té el seu cervell per compensar el dany cerebral generat per certes patologies”.

Per Redacció / AMIC – Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada