Llavorsí, al Pallars Sobirà, ha estrenat la temporada d’esports d’aventura d’aigua amb el primer descens de ràfting. Un grup d’escolars de València han fet aquest divendres un recorregut d’uns 14 quilòmetres entre Llavorsí i Rialp. Tot i que la temperatura de l’aigua és gèlida, els monos de neoprè i les temperatures primaverals han fet que els joves hagin gaudit d’un bon descens.

El nivell d’aigua, a més a més, és òptim, ja que que hi ha molta neu. Pel que fa a clients s’espera rebre més turistes internacionals. El volum de negoci d’aquest sector és d’uns 20,6 MEUR i l’impacte econòmic de 62 MEUR. Pel que fa a les activitats el ràfting segueix essent el servei més contractat. En 28 anys han fet més de 5 milions de serveis.

Bones expectatives

La temporada 2014 es presenta amb unes condicions immillorables per a les activitats relacionades amb l’aigua, gràcies a les importants nevades d’aquest hivern que garanteixen pràcticament la temporada per les activitats de riu i quotes d’aigua més grans i de més durada, principalment en les activitats regulades al Noguera Pallaresa.

D’altra banda, Josep Vidal, de Ràfting Llavorsí, ha fet una aposta decidida per la promoció dels esports d’aventura a nivell internacional i espera que aquest sector augmenti considerablement. Les empreses volen que el turisme israelià, cada cop més habitual a la comarca del Pallars Sobirà, s’animi també a practicar esports d’aventura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada