Fa alguns anys, un aparell d’alta tecnologia com un telèfon mòbil podia tenir una vida útil d’allò més extensa. El concepte alta fidelitat referit a aquells objectes amb què un podia comptar per un temps que s’arribava a estendre en dècades, s’està perdent en l’actualitat. Alguns diran que ara són més aviat temps de l’obsolescència programada, altres afirmaran que el que veritablement fa que un telèfon intel·ligent ens duri menys és en realitat el mal ús que fem d’aquest tipus de dispositius. Sigui com sigui, el cert és que amb probabilitat ambdós conceptes influeixen en el fet que un telèfon mòbil no ens duri més de dos anys.

Més enllà d’aquelles precaucions que puguem prendre a nivell físic, és a dir, no tirar-nos a la piscina amb el telèfon a la butxaca, un clàssic, la veritat és que de vegades la vida útil té molt més a veure amb l’ús que fem de l’ aparell.

En Portaltic s’ha publicat recentment una llista sobre aquelles precaucions que hem de prendre per conservar el nostre smartphone durant més temps.

El mòbil és un petit ordinador portàtil que cap en la butxaca. No acostumem a donar-nos compte d’això, però si amb el nostre PC som tan curosos amb tenir un bon antivirus actualitzat, per què no hauríem de fer el mateix amb el telèfon intel·ligent ?. Més quan el nivell de descàrregues al mòbil, és en ocasions molt superior al registrat pel nostre ordinador.

De la mateixa manera, hem de saber quins programes tenim instal·lats i esborrar els arxius que no ens serveixin de forma regular. Podem afirmar el mateix amb el fet de netejar el mòbil per fora. Com ja van dir els clàssics, una ment sana en un cos sa.

Portem el telèfon intel·ligent a tot arreu i és quan la calor augmenta o en ambient amb humitat on el dispositiu pot tenir més problemes. És per aquest motiu que resulta del tot indispensable evitar com sigui ambients com banys quan ens dutxem o deixar el telèfon exposat al sol. Succeeix el mateix amb portar a la butxaca sense protecció.

És cert que vivim en la societat connectada i volem estar sempre connectats. No obstant això el nostre telèfon intel·ligent no té les mateixes necessitats que nosaltres. Així, resulta interessant donar-li al “off” de tant en tant o si no reiniciar-lo.

Algunes són recomanacions de fàcil realització, en canvi en altres casos les coses es compliquen. Amb tot, ningú va dir que conservar un aparell d’alta tecnologia fos senzill.

Per Tecnonews / AMIC

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada