Llar: Un bon estalvi energètic

Una de les mesures més eficaces d’estalvi energètic és escollir una potència adequada a les necessitats i, en cas de dubte, optar per una d’inferior. Per a una llar mitjana, passar per exemple de 4,6 kWh (kilowatts hora) a 3,45 suposa un estalvi d’uns 28 euros l’any. Una de les grans despeses energètiques és la de la il·luminació, que suposa el 18% del total. Canviar les sis bombetes d’una habitació per bombetes de baix consum suposa un estalvi anual d’entre 21 i 48 euros.

Deixar encesos els aparells, com per exemple la tele, però en stand by, consumeix el 10% del consum energètic de la llar. El millor és desendollar tots els aparells que no estiguin en funcionament, inclosos també els carregadors de bateria per a mòbils. Mantenir la impressora encesa arriba a consumir el mateix que un microones en funcionament continu. Una CPU, o unitat de disc dur, consumeix entre 5 i 10 watts, i el monitor entre 25 i 60.

Pel que fa a la calefacció, cada grau menys en regular el termòstat comporta un estalvi de 40 euros a l’any. A l’hivern, és aconsellable mantenir una temperatura de 20 graus durant el dia i 16 a la nit. Però la millor forma d’estalvi passa per instal·lar aïllant tèrmic a l’immoble, que redueix el consum d’energia un 30%.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *