Llar: Netejar la moqueta

Generalment, per eliminar les taques de la moqueta convé retirar amb una cullera les partícules sòlides, després s’ha d’absorbir el màxim de líquid possible amb paper absorbent. Utilitzeu xampú per netejar les taques a base d’aigua o dissolvent per a les de naturalesa greixosa. Per netejar la taca sense estendre-la el moviment ha de ser des de l’exterior cap a l’interior. Solucions a diferents taques:

• Tinta: poseu sobre la taca un paper absorbent. Per treure millor la taca esbandiu-la amb aigua calenta. Netegeu el restant amb el llevataques adequat.

• Xiclet: poseu gel en una bossa de plàstic i col·loqueu-la al voltant del xiclet perquè es congeli. Després, trenqueu-lo i traieu el que resti amb la mà. Sobretot, no feu servir l’aspiradora.

• Pintaungles: sense fer més gran la taca, traieu el pintaungles el màxim que pugueu. Mulleu un tros de cotó amb un dissolvent no greixós (tipus acetona). Però aneu amb compte de no mullar molt la moqueta.

• Begudes amb alcohol: elimineu la taca amb l’ajuda de paper absorbent. Feu el mateix amb una esponja impregnada d’aigua tèbia. Deixeu-ho eixugar i netegeu-ho amb sabó. Feu servir alcohol desnaturalitzat per a les taques més resistents.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.