Llar: Estovalles netes i cuidades

Les estovalles de més qualitat convé guardar-les enrotllades en un tub de cartró, per evitar les marques dels doblegats. Per protegir-les de la pols, poseu-les a l’armari i emboliqueu-les amb paper de seda, això els permetrà transpirar i evitarà que es formin taques, si estan emmagatzemades durant molt de temps. Mai guardeu unes estovalles amb restes de taques, ja que es fixaran i seran impossibles de treure.

• Les taques de cafè es poden tractar amb un cotó mullat en aigua tèbia amb sal i vinagre. Quan la taca s’hagi eixugat podeu aplicar-hi un cotó amb aigua oxigenada o submergir les estovalles en aigua amb lleixiu i esbandir-ho bé, si es tracta de roba blanca.

• Les taques de vi negre sobre unes estovalles de cotó es poden tractar empolsant-hi sal fina i fregant amb suc de llimona calent. L’aigua amb gas o l’aigua oxigenada diluïda resulten útils quan la taca encara no està eixuta.

• Si hi cau una taca de greix, cobriu-la amb pólvores de talc i deixeu que s’absorbeixi. Després renteu les estovalles normalment.

• Per eliminar les restes de pintallavis dels tovallons, fregueu-les amb un drap mullat en alcohol i renteu els tovallons de la forma habitual.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *