Llar: Els mètodes per fer mosaics

Fer mosaics consisteix a encolar trossos de rajola, marbre o pasta de vidre, anomenats tessel·les, creant composicions sobre cartró, paret, fusta o altre tipus de suport. Per escollir els colors, la regla principal és obtenir un contrast bonic amb un to fosc entre tons clars, o a l’inrevés, així com barrejar colors càlids amb freds.

La cola s’ha d’escollir segons el suport de què es disposi i del material de les tessel·les, per exemple, els trossos de vidre o de mirall es fixen sense problemes amb silicona, i la cola-ciment va molt bé per a les rajoles de tot tipus. Per farcir els espais entre les tessel·les podeu fer servir morter. Hi ha diferents mètodes de fer mosaics:

• El mètode directe consisteix a encolar directament les tessel·les en el lloc desitjat sobre el suport seguint un motiu.• Amb el mètode directe sobre una xarxeta, les tessel·les no s’encolen sobre el suport, sinó sobre una xarxeta de fibra de vidre, la qual cosa permet treballar en grans superfícies.

• El mètode indirecte consisteix a encolar provisionalment les tessel·les a l’inrevés sobre un paper abans de col·locar-les en el suport definitiu. En general, és millor començar el mosaic pel motiu central, les cantonades i les vores, i acabar amb el fons.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.