Llar: Amagar els claus en un moble

El mètode més utilitzat per amagar els claus amb els quals s’uneixen les diferents parts d’un moble consisteix a ficar-los a l’interior de la fusta i amagar-los amb pasta de fusta comercial o casolana, que pot fer-se barrejant serradures i cola de fuster. També es pot aconseguir el mateix resultat ficant trossets de paper de diari en un bol, abocar-hi aigua bullent i remoure-ho fins a aconseguir una pasta espessa. Després, s’ha de tenyir amb tint de fusta, de forma que tingui un color el més semblant possible a l’acabat que finalment es vulgui donar al moble.

Per aconseguir una pasta més compacta caldrà abocar-hi cola d’empaperar. Apliqueu la pasta sobre els claus i, una vegada que estigui seca, serà necessari polir-la perquè la seva superfície no estigui rugosa i s’iguali amb la de la fusta. Si el moble està decorat, haureu d’aplicar sobre la superfície reparada una capa del mateix producte que el decora.

Si es nota la diferència, és recomanable decapar el moble per retirar completament el producte i tornar-lo a decorar. Després de decapar el moble caldrà polir-lo. Un cop hàgiu aplicat la pasta de fusta a les parts deteriorades s’ha de decorar, aplicant-hi una capa de tapaporus, una d’imprimació i pintant-lo o envernissant-lo.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.