romaAutor: Pau –Joan Hernàndez Il·lustrador: Jordi Vila Delclòs Editorial: Combel A partir de 9 anys

Malgrat la crisi, hi ha segells editorials que perseveren en la seva voluntat de fer llibre d’altíssima qualitat. Un cas emblemàtic és, sens dubte, l’editorial Combel. El gran llibre sobre Roma és d’aquells volums que fa alguns anys miràvem amb enveja quan ens arribaven propostes similars des d’Anglaterra o França.

L’obra és formada per una vintena de dobles pàgines, profusament il·lustrades, on es combinen quatre jocs d’època romana i jocs d’estratègia contemporanis amb imatges de la vida quotidiana de la Roma antiga. Una obra on coneixement i joc es combinen per convidar a conèixer el bressol de la nostra civilització. Combel, en perfecta associació amb Pau Joan Hernàndez a la ploma i Jordi Vila Delclòs al pinzell, ens ofereix una sonata la mar de polida.

Una obra que, de ben segur, ha estat elaborada a tres bandes de forma coordinada, que permet que la música soni afinada i que posa de nou molt alt el llistó del que ha de ser un llibre de coneixements, un subgènere que semblava superat per Google però que aquí es reinventa regalant-nos una nova cara.

Per Joan Portell Rifà. ClijCAT/Faristol / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada