Per als més petits

Autor: Torrent, Dani

Il·lustrador: Dani Torrent

Editorial: Chiquimedia

Net i polit és una app de proximitat: escrita i il·lustrada pel barceloní Dani Torrent i desenvolupada pel laboratori Chiquimedia, amb seu social també a la ciutat comtal. A través de dinou escenes el lector podrà acompanyar en Silvestre Net i Polit, un infant urbà, rebel i pèl-roig –adjectius qualificatius ben usuals en personatges canònics de la literatura infantil– en un viatge d’anada i tornada. Amb l’arribada d’un germà, l’harmonia pulcra i ordenada de la llar dels Net i Polit, així com el cor del petit Silvestre, comencen a trontollar. La gelosia i la indiferència dels pares provoquen la fuga del jove protagonista, en un itinerari de troballes, canvis i superació de les pròpies pors i frustracions.

Es tracta d’una trama habitual però ben il·lustrada i interpretada per aquest artista, que ja ha publicat força obres i ha obtingut reconeixements en diferents països. Les imatges saben mantenir la força poètica en cada instant a través de la reeixida harmonia entre el color i el traç, al servei dels ambients desitjats. Un llenguatge visual que comunica, com ho fa la banda sonora amb encertades melodies compostes pel mateix Torrent. Davant de tot això, es perdonen la mínima interacció i la manca d’altres possibilitats que ofereixen els dispositius digitals, com la veu en off.

A part de les belles il·lustracions, són també elogiables el control parental proposat, els ajuts de navegació que guien el lector en tot moment, i el fet que el text es pugui eliminar. Aquest últim enginy permet transformar l’obra en una app sense mots, en què els més petits podran crear les seves pròpies ficcions. Tot plegat, un encert d’aquests artistes barcelonins.

Aquesta obra catalana també està traduïda a una pila de llengües, i esperem que aquest fet ajudi a internacionalitzar les obres digitals en català i a seguir-ne creant més, perquè realment ens cal.

Per Cristina Correro i Neus Real / ClijCAT / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada